Deel dit artikel
-

E-readers vinden gretig aftrek

Boekhandelsketen Selexyz verkocht in ruim 2 jaar 1.200 e-readers van iLiad. Sinds de lancering van de nieuwe e-readers van Sony vorige week, worden er tientallen per dag verkocht.

"Die 1.200 dat lijken er weinig, maar dat zijn de early adopters. Toen was het nog geen gemeengoed", aldus Angelique Wouters, chief digital officer van Selexyz.

"Die tientallen e-readers die we nu per dag verkopen, dat is een fors aantal, zelfs voor de opstartfase. Ik wil wedden dat de e-reader ook tijdens de feestdagen op veel verlanglijstjes zal prijken", meent Wouters.

De forse stijging in de verkoop van e-readers is indrukwekkend, maar Wouters verwacht niet dat de verkoop van e-books het grootste deel van de omzet zal domineren. "Het zal wel een belangrijk deel innemen. Mijn best guess is dat het binnen 3 tot 5 jaar zo’n 5 procent van de omzet zal beslaan."

De site waar het digitale leesmateriaal van Selexyz verkocht word,t staat nu een week live. Wouters: "De omzet van de verkochte e-books is in die tijd al vertwaalfvoudigd ten opzicht van de boekverkopen voor de iLiad."

Wouters voorspelt dat het nu pas op gang komt. "Het is moeilijk te voorspellen hoeveel e-books we dit jaar nog gaan verkopen. Maar als je kijkt naar de verkoop van de readers, dan is dat veelbelovend."

Moeilijk te voorspellen omdat veel consumenten de e-reader online aanschaffen en deze moet nog thuisbezorgd worden. Wouters: "Dan moet er nog software op de pc geïnstalleerd worden om de e-books binnen te halen. Het duurt nog wel 2 weken voor we echt zien hoe deze trend, de verkoop van e-books, zich gaat ontwikkelen."

Selexyz verkoopt op dit moment 3.000 Nederlandstalige titels. Uiterlijk oktober hoopt de keten richting de 200.000 buitenlandstalige titels te gaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond