Deel dit artikel
-

EBay groter in Europa dan in Amerika

Bijna de helft van het bezoek aan eBaysites komt uit Europa, terwijl thuisland Amerika maar voor eenderde unieke bezoekers zorgt. Uit onderzoek blijkt ook dat het Japanse Rakuten ondertussen al twintig procent van de bezoekers uit Europa krijgt.

Dat laten cijfers van marktonderzoeker comScore zien. Het bedrijf bekeek de mondiale spreiding van de maandelijks ruim een miljard bezoekers van ‘s werelds tien grootste e-commercesites.

Zo blijkt Amazon het meeste publiek te trekken, 282 miljoen bezoekers per maand, en eBay daar kort op volgt met 225 miljoen unieke bezoekers.

Hieruit blijkt bovendien dat van de tien grootste winkels er vijf uit Amerika komen. Enkel Otto Group en Groupe PPR komen uit uit Europa (Duitsland en Frankrijk), MercadoLibre is voornamelijk actief in Zuid-Amerika en Rakuten en Alibaba komen uit Azië (Japan en China).

Uit de gebruikscijfers van eBay blijkt dat 47 procent van de bezoekers uit Europa komt en 35 procent uit Amerika. De handelsite en diens dochters, zoals Marktplaats.nl en Mobile.de, is in Europa duidelijk groter dan in de V.S. Wel realiseert eBay veertig procent van zijn omzet in Amerika (PDF). Dat duidt erop dat Amerikanen er meer kopen dan Europeanen.

Een vreemde eend in de bijt is het Japanse Rakuten. Het bedrijf is nagenoeg onbekend in Europa, maar heeft al wel twintig procent van zijn bezoekers in Europa zitten. Dat komt wellicht door de overnames die het hier heeft gedaan: Priceminister en Tradoria. De Japanners streven ernaar om in de komende jaren hun buitenlandse omzet te vertienvoudigen.

Foto: Capture Queen (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond