Deel dit artikel
-

eBay Nederland wil groei accelereren

eBay Nederland verlaagt de prijzen en vereenvoudigt de tariefstructuur. Marketingdirecteur Oscar Diele zegt daarmee de groei van het handelsplatform te willen accelereren.

eBay Nederland heeft de staffels uit de tarieven verwijderd en berekent nu vaste prijzen. Het plaatsen van een object op eBay.nl kost vanaf nu 10 eurocent, ongeacht de prijs van het object. De verkoopcommissie is op 4% van de verkoopprijs gesteld, tot een maximum van 5 euro.

Marketingdirecteur Oscar Diele, die onlangs overstapte van Wehkamp naar eBay, zegt de afgelopen weken veel met klanten te hebben gepraat, onder andere op verschillende beurzen. Daaruit kwam naar voren dat de marktplaats simpeler en toegankelijker moest worden.

Niet alleen de tarieven zijn versimpeld, ook de forumulieren om een object te plaatsen zijn aanzienlijk ingekort. Diele: ‘99% van de handelaren gebruikt dezelfde features, daarom konden we veel overbodige vragen schrappen.’

Diel ziet veel ruimte voor groei.‘De internetverkopen maken een klein percentage van de totale verkopen uit, maar groeien wel hard. Daarnaast hebben Nederlanders een enorme handelsgeest. Kijk bijvoorbeeld naar de vrijmarkt op Koninginnedag.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond