Deel dit artikel
-

Ebookers erkent overnameplan Lastminute.com

Online reisbureau Ebookers heeft concrete gesprekken gevoerd met concurrent Lastminute.com om te komen tot een fusie. Dit bevestigde de CEO van het bedrijf tegenover Engelse media, hij sluit een mogelijk vervolg van de gesprekken niet uit. Ebookers gaat in elk geval op overnamepad, iets waar Lastminute.com de afgelopen maanden ook druk mee was.

CEO Dinesh Dhamija deed zijn uitspraken tegenover The Guardian naar aanleiding van de publicatie van bedrijfsresultaten over de eerste helft van het jaar. "Als de prijs goed is voor aandeelhouders en het voegt waarde toe, dan staan we er uiteraard positief tegenover", zij hij. "We hebben lang geleden met elkaar gesproken, maar dit leidde tot niets."

Ebookers heeft zich ten doel gesteld om één miljard pond aan omzet te behalen binnen een periode van twee jaar. "We verwachten dat dat we deze doelstelling gaan behalen door twee of drie overnames en organische groei", aldus Dhamija. Ebookers heeft al tien bedrijven overgenomen, waaronder het Nederlandse Nova Tours. Volgens Dhamija zijn er rond de vijftig potentiële overnamekandidaten.

In het afgelopen kwartaal behaalde Ebookers een omzet van 71 miljoen pond, een toename van 46 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Het verlies voor belasting nam af van 8,6 miljoen pond tot 3,5 miljoen pond. Het bedrijf versterkte de kaspositie van 22,5 miljoen pond tot 23,9 miljoen pond. Het bedrijf verwacht volgend jaar voor het eerst winst voor belasting te kunnen noteren.

Niet alleen Ebookers zint op overnames, ook Lastminute.com is er druk mee. Het bedrijf nam in de afgelopen maanden onder meer Travelprice en DGL over. De beide overnames stuwden de omzet omhoog. Lastminute.com maakte vorige week de resultaten van het afgelopen kwartaal bekend. Het behaalde daarin een omzet van 61 miljoen dollar, tegenover 29,3 miljoen pond vorig jaar. Het verlies voor belasting liep terug van 9,3 miljoen pond naar vier miljoen pond. Lastminute.com verwacht nog dit jaar winstgevend te worden.

Deel dit bericht

1 Reacties

Roland Mulder

Flightbrokers is een Engels bedrijf, in Nederland heeft Ebookers 1 1/2 jaar geleden Nova Tours BV overgenomen (lid IATA, SGR en ANVR). Roland MulderCommercieel Manager Ebookers — Redactie Emerce: De naam is gecorrigeerd in de tekst.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond