Deel dit artikel
-

Fusie e-commercespecialisten Strawberries en Softlution

Strawberries en Softlution fuseren en vormen samen het nieuwe bedrijf Osudio. Hierdoor ontstaat een Europees werkende e-commercespecialist die het bedrijfsleven voorziet van IT tot mobiel user interface design.

Dat maken de partijen zodadelijk bekend aan klanten en de markt. De fusie van de organisaties begint formeel per 1 oktober. Het nieuw te vormen bedrijf heeft een omzet van vijftien miljoen euro en is actief in Nederland, België, Duitsland en – sinds kort – Spanje.

“Samen opereren we op grotere schaal en kunnen dus grotere projecten aan”, zegt de nieuwe commercieel directeur Victor Terpstra. “We positioneren ons als de agile ondernemende tegenhanger van de bedrijven die op internationaal niveau IT- en adviesdiensten leveren en de system integrators. We zijn benaderbare specialisten met elk vijftien jaar ervaring en bieden alles dat een bedrijf met international ambities nodig heeft”, vlamt de – nu nog – directeur van Strawberries.

Deze fusie is een volgend teken van consolidatie op de markt voor internetbureaus waar steeds vaker vraag is naar enerzijds diepe specialismen en anderzijds schaalgrootte.

De eigenaren van de ‘oude’ bedrijven zijn de enige drie aandeelhouders van het nieuwe bedrijf. Peter van Reijmersdal wordt algemeen directeur en Luc Box wordt operationeel directeur.

Strawberries en Softlution werkten op verzoek van klanten al vaker samen. Om internationale ambities te vormen en uit te voeren, lag het de directies voor de hand te koersen op een fusie. De kernmarkten blijven De Nederlandstalige en Duitstalige landen maar de leiding gaat zich oriënteren op uitbreiding naar de Scandinavische markt.

Osudio’s 150 mensen werken met software van hybris, Intershop, Heiler en Hippo.

Foto: David Singleton (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond