Deel dit artikel
-

eDay in Second Life, developers gezocht

Emerce eDay zal uitvoerig aandacht besteden aan Second Life, de virtuele 3D omgeving die snel aan populariteit wint. Second Life-topman David Fleck zal in een presentatie ingaan op de business en marketing opportunities. Verder zal Emerce ín Second Life vooraf, tijdens en na eDay diverse activiteiten ontplooien, waaraan alle lezers mee kunnen doen. Emerce is daaarom op zoek naar Second Life-developers.

Second Life is geen game en geen site. Het is een alternatieve online wereld in 3D. Second Life-gebruikers (nu zo’n 200.000 wereldwijd) downloaden een applicatie en krijgen na inloggen een ‘avatar’, een poppetje waarmee ze door een virtuele wereld kunnen lopen of vliegen. In die wereld kunnen ze land kopen, huizen en andere dingen bouwen en hun kleding en lichaam aanpassen. Alles wat ze maken kunnen ze ook weer verkopen. Op die manier wordt er per maand voor 7,5 miljoen echte dollars verhandeld. (Lees hier de coverstory van deze maand over Second Life.)

David Fleck, vice president business development en marketing van Second Life–maker Linden Lab, zal in zijn presentatie op eDay ingaan op de manieren waarop bedrijven nu al gebruik maken van deze ‘metaverse’. Vorige week werd bijvoorbeeld bekend dat de Amerikaanse retailer America Apparel een virtuele winkel geopend heeft.

Amazon CTO Werner Vogels (toevallig een van de andere sprekers op eDay) heeft volgens Business Week onlangs gezegd dat Amazon-engineers bezig zijn om uit te zoeken of er koppelingen te leggen zijn naar deze virtuele wereld.

Marketeers zullen zich afvragen wat mensen nu bezielt om aan dit soort virtuele werelden, waaronder bijvoorbeeld ook het razendpopulaire Habbo Hotel en World of Warcraft, deel te nemen en daar veel tijd aan te besteden. Dr.Susanne Piët, (auteur van ‘De Emotiemarkt’en ‘De Emocode’) zal onder andere op deze vraag ingaan tijdens haar presentatie op eDay.

Om zelf te ervaren wat je er als bedrijf mee kunt, is Emerce bezig met Linden Lab om een speciale eDay-ruimte te creëren in Second Life waar voorafgaand, tijdens en na eDay dingen te beleven zullen zijn. Om alle ideeën te realiseren is Emerce op zoek naar Second Life-developersdie in ruil voor exposure en gratis eDay tickets willen helpen met de bouw van een en ander. Geïnteresseerden kunnen mailen naar Anton van Elburg,anton@emerce.nl.

Meer informatie over het programma van eDay (waar meer te bespreken en te beleven is dan alleen Second Life) en de inschrijving is hier te vinden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond