Deel dit artikel
-

eDay preview: Augmented reality, het nieuwe buzzwoord

De nieuwe ontwikkelingen op het gebied van augmented reality (AR) lijken Robert Rice, ooit de founding fathers van de digitale natie genoemd, niet los te laten. Hij lanceerde onlangs nog een augmented reality consortium van 8 bedrijven die zich focussen op AR.

Met AR wordt een virtuele laag toegevoegd aan de realiteit. Het staat nog in de kinderschoenen, maar een mooi voorbeeld, los van het eerder genoemde consortium, is Layar, van SPRXmobile, een augmented reality mobiele browser. Wie een Android-toestel heeft, kijkt door de cameralens op zijn telefoonscherm en ziet daar data uit bekende internetsites op geplot.

Concreet komt het erop neer dat iemand die door een stad loopt, kan zien wat er over gebouwen en omgevingen wordt gezegd op het web. Layar ging van start met partners als Funda, Hyves, Tempo Team, verzekeraar Zekur.nl (Univé) en ING.

Zelf is Rice bezig met de ontwikkeling van een AR-platform. Al heeft hij daar tot nu toe nog weinig over uit de doeken gedaan. Rice, die met Neogence augmented reality-oplossingen levert, zal tijdens eDay zal hij onder meer het landschap van de augmented reality bespreken en beschrijven wat de technologie inhoudt, hoe deze werkt en wat de mogelijkheden zijn.

Een ander voorbeeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van AR, wordt in onderstaande video getoond.

AR Business Card from James Alliban on Vimeo.

eDay op LinkedIn

eDay op Twitter

 

Deel dit bericht

3 Reacties

Jean-Pierre

Een gerelateerd onderwerp is computer vision, of gesture control. Meer hierover op deze blog entry: http://www.zerocreative.com/blogs/jpvm/2009/06/03/gesture-controlled-3d-in-the-news/

soboer

Ik vind het een beetje misleidend hoe men ar promoot. In de meeste videos die je ziet denk je dat ar holografische beelden kan tonen. Terwijl de beelden alleen op een scherm te zien zijn. AR is een leuke gimmick maar om door te breken moet het meer zijn dan dat.

Gijs Vroom - Emerce

@ Soboer, of andere lezers: En wat moet er dan gebeuren om door te breken?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond