Deel dit artikel
-

Eerste grote klant voor True Solar Autonomy

Solar Wide Industrial, een van 's werelds grootste fabrikanten van tuin- en buitenverlichting met zonnecellen, gaat de Step-up Converter van het Nederlandse bedrijf True Solar Autonomy (TSA) gebruiken. Dat gebeurt voor een periode van tenminste 3 jaar. Het is de eerste grote klant voor TSA.

Volgens Frans Biegstraaten, die de scepter zwaait bij True Solar Autonomy, is de deal goed voor enkele honderduizenden aan omzet. Het Amsterdamse bedrijf gaat de Step-up Converter niet zelf maken. Dat wordt gedaan door een externe partij. “Wij leggen ze het trucje uit en de rest moeten ze zelf doen. In ruil daarvoor krijgen wij licentie-inkomsten,” legt Biegstraaten uit.

De deal is gesloten na een proefperiode van een jaar. Solar Wide Industrial is een dochter van het eveens uit Hong Kong afkomstige en beursgenoteerde TTI Holding en is wereldwijd een van de marktleiders op het gebied van buiten- en tuinverlichting die uitgerust met zonnecellen.

Met de geïntegreerde Step-up Converter is het volgens TSA mogelijk om tuin- en buitenverlichting het hele jaar door te laten branden. Dit in tegenstelling tot de tuin- en buitenlampen die tot nu toe in de doe het zelf-zaken en tuincentra te koop zijn.

Solar Wide Industrial zal zich met de TSA Step-up Converter in eerste instantie richten op het hogere segment van de markt. Begin 2005 zullen de lampen die zijn uitgerust met de Step-up Converter ook te vinden zijn in doe het zelf-zaken en tuincentra in heel Europa.

TSA is een Amsterdams bedrijf, dat in januari 2003 werd opgericht. Dat gebeurde door Doen Participaties, Simlogic en The Invention Group. De Step-up Converter is het belangrijkste produkt dat TSA op de markt brengt.
Het is een DC-DC converter die al bij lage input spanning (minder dan 0,5 volt) opstart waardoor het bij uitstek een geschikte converter is voor zowel zonnecellen als voor brandstofcellen (fuel cells).

“Normaal is het zo dat je veel meer volt nodig hebt om energie op te kunnen wekken, maar met de Step-up Converter kan het al vanaf 0,4 volt. Dat betekent dat je dus minder zon nodig hebt om toch energie op te wekken,” zo legt Biegstraaten uit.

Seriële schakeling van zonnecellen, of “stacking” van brandstofcellen wordt overbodig door het gebruik van de TSA Step-up Converter. Hierdoor wordt het mogelijk om kleine, draagbare consumentenproducten ook uit te rusten met zonnecellen en brandstofcellen tegen lage kosten.

Deel dit bericht

1 Reacties

alice scholing

wat een geweldige ontwikkeling op energie gebied. Hopenlijk staan mensen open voor nieuwe mogelijkheden en geven jullie op die manier een kans.Wij zijn in West-Afrika bezig met een project en willen daar graag met zonnepanelen werken. Is dat via jullie ook mogelijk.Graag willen wij eea toelichten.vriendelijke groet alice scholing

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond