Deel dit artikel
-

‘Eerste NFC-restaurant’

Op 1 januari opent het restaurant Popolare officieel de eerste Nederlandse vestiging, aan Plein 44 in Nijmegen. Met verse producten, hip interieur en scherpe prijzen, zegt het bedrijf. Maar daar gaat het niet om: het innovatieve zit hem in het gebruik van de draadloze communicatietechniek NFC.

Bij Popolare lijkt het concept rechtstreeks uit de Bertoli-reclame te komen: grote tafels, grote schalen op tafel gevuld met verse pasta’s en pizza’s met flinterdunne bodem. Samen delen en samen genieten. Social dining, heet dat.

Maar het is vooral de software die het onderscheid moet maken. Bij binnenkomst ontvangt de gast een persoonlijke tabletmenukaart. Aan de tafel kan die worden geactiveerd door middel van een NFC-chip op de tafel. De tablet maakt het mogelijk om één of enkele gerechten per keer te bestellen. De gerechten komen binnen op schermen in de keuken. Na bereiding serveert de ober deze rechtstreeks uit aan tafel.

Wachten op de ober hoeft niet. Gasten kunnen een Bruchetta bestellen en vijf minuten later besluiten om een drankje erbij te nemen. Dit geeft gasten de vrijheid zelf te bepalen hoeveel, wat en wanneer ze eten.

Deel dit bericht

1 Reactie

Rick Maresch

Leuk, ik ga zeker een keer kijken.
En betalen gaat nog wel op de traditionele manier neem ik aan; jammer 😉

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond