Deel dit artikel
-

Elke retailer zijn eigen mobieltje

Nog even en elke retailer in Nederland verkoopt zijn eigen smartphone. Aldi, KLM en HEMA leveren inmiddels exclusieve Android-toestellen, stuk voor stuk afkomstig van het Nederlandse bedrijf Ambiance Technology.

De HEMA biedt sinds deze week de Whoop ECHO, waarin twee SIM-kaarten passen. Zo kan bijvoorbeeld zakelijk en privé bellen gescheiden worden, of kan men dataverkeer via de ene (voordelige) SIM laten lopen en het bellen/sms’en via de ander. Komt de gebruiker veel over de grens? Een SIM-kaart aangeschaft in het buitenland, kan dan in het desbetreffende land gebruikt worden.

Het HEMA-toestel onder meer een 1.3 GHz dual-core processor en een 512 MB werkgeheugen aan boord, een 4.5 inch LCD-scherm met een FWGA-resolutie met 854 x 480 pixels, Android 4.2 (Jelly Bean), WiFi, GPS en Bluetooth.

Binnenkort levert de HEMA ook nog de Whoop Charlie 7.8 inch tablet voor 179 euro. Het is voor het eerst dat de de winkel mobiele apparaten verkoopt. “Het is een gezamenlijk traject geweest”, zegt  een woordvoerder van het Nederlandse Ambiance Technology.

Dat bedrijf begon ooit als importeur van Aziatische consumentelektronica, maar de laatste jaren laat het eigen ontwerpen maken in Azië. In 2010 was Ambiance de eerste met een tablet waarop Windowssoftware draaide.

Voor supermarktketen Aldi werd de Wolfgang ontworpen, het eerste merk dat een Android-toestel met dual-core processor voor een prijs van onder de honderdtwintig euro leverde. Inmiddels is er een complete range op de markt gebracht.

Een ander toestel Whoop Lima-smartphone (Android 4.1) is sinds enkele maanden te koop tijdens vluchten van de KLM. Alleen businessclasspassagiers kunnen het toestel aanschaffen. De software is afgestemd op KLM-passagiers. Whoop moet vooral jongere gebruikers aantrekken. De nadruk ligt dan ook meer op het gebruik van sociale software.

Helemaal exclusief zijn de merkovereenkomsten overigens niet. De toestellen zijn ook buiten de retailers om online te koop. Maar Ambiance levert ze liever niet aan ketens als de Media Markt. Vanwege de hoge verkoopmarges die worden bedongen.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Bos

Leuk alternatief idd voor kids, alhoewel mijn eigen dochter mijn oude S2 van Samsung al “traag” vindt met 1GB RAM. Een mooi alternatief wat ook naar NL gaat komen, is Xiaomi. Dit Chinese merk heeft onlangs bij de introductie van een lokaal toestel 100.000 stuks in 90 seconden verkocht.( dit toestel was vergelijkbaar met deze Whoop, dus low budget en kost daar omgerekend € 90 in retail ) De ex Google Android topman Hugo Barra die daar ook verantwoordelijk was voor de Nexus lijn toestellen is overgestapt naar dit bedrijf om daar de internationale expansie te leiden. Kijk maar eens naar onderstaande link.

http://blog.phonehouse.nl/smartphones/xiaomi-mi3

Dit is één vd grote bedreigers van Samsung op mobiel vlak. Andere merken die ook niet stil zitten zijn de Chinese merken Lenovo, ZTE, Huawei en Oppo.

Dit soort toestellen kun je online rechtstreeks bestellen, maar je moet dan wel een beetje avontuurlijk zijn aangelegd. Garantie is “wat lastig” 😉 Ik ben blij dat er nu low budget toestellen de markt op komen die de oude iPhones kunnen vervangen wanneer het platform je niets doet.

jelmer

159 euro is niet goedkoop, want een samsung trend of core gaat ook voor deze prijs de deur uit

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond