Deel dit artikel
-

Emerce E-Commerce: binnen twee uur verf bezorgen

Onlineverf.nl test binnen twee uur bezorgen in Utrecht en Amsterdam. Dat vertelt directeur Jan-Willem Harmsen in de videocollectie E-Commerce die donderdag live gaat.

Nadat het team van Onlineverf.nl eind februari de nieuwbouw in Hengelo in gebruik nam, is de ondernemer druk in de weer met de nieuwe webshop. Die gaat eind dit jaar live. De winkel is samen met De Nieuwe Zaak opgezet.

Onlineverf.nl is de snelst groeiende verfketen van Nederland. Harmsen komt zelf uit een gezin met een schildersbedrijf in het Gelderse Hengelo. Toen hij de zaak overnam bedacht hij rond 2012 dat wat fysiek kan wellicht ook online mogelijk is. “We hebben met weinig geld een webshopje opgezet.”

Twee jaar geleden werden de ambities serieuzer en werd Online Verf Franchise opgericht, waarbij bestaande verfwinkels zich kunnen aansluiten. Voorwaarde is wel dat ze mengmachines van Sikkens, Sigma en Wijzonol moeten hebben. Inmiddels telt de keten vijftien franchisenemers.

“We zagen in het verleden dat het bezoekersverkeer aan de winkel flink toenam als gevolg van de webshop. We maken feitelijke online reclame voor de fysieke winkel. En als dat in Hengelo kan (8500 inwoners – JL) moet dat in stedelijke gebieden ook lukken.”

In Utrecht heeft het bedrijf zijn eerste conceptwinkel geopend. Nieuw is ook een online kleurenwaaier waarmee de klant uit duizenden kleuren kan kiezen. In de winkel worden de juiste kleuren gemengd.

De ambitie: meer aangesloten winkels en meer online verkoop van verf en non-paint.

Het is nog wel een uitdaging om meer franchisers aan te trekken, “maar wij zien dat clicks en bricks model ook voor de winkels werkt.”

De videocollectie Upcoming in e-commerce staat donderdag 14 april live. Klik hier voor de presentatie van Onlineverf.nl.

Foto Malte Luk

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond