Deel dit artikel
-

Emerce Engage: Senioren hebben maar zes Facebook vrienden

Senioren zijn actief op sociale media, maar op dit moment doet ‘ouderwetse’ e-mailmarketing het bij ouderen nog het beste. Dat vertelde Léon Geuyen, van uitgeverij Senior Publications Nederland, op Emerce Engage.

Uitgever SPN (bekend van onder meer Plus Magazine) zette een koers uit waarbij e-mail het hart van de marketing vormde en zo slim een weg baande naar senioren op sociale media.

In de loop der jaren heeft de uitgeverij een groot aantal e-mailadressen vergaard om het lezerspubliek van de papieren uitgave te bereiken, ook op internet. Online is de uitgever actief met websites als PlusOnline, Fietsen123, Geld & Recht en Gezondheidsnet.

Hoewel SPN zijn geld nog grotendeels verdient met papier, worden nieuwe media steeds belangrijker. Geuyen: “Eigenlijk hebben we een dankbaar publiek, want als je relevante informatie biedt,reageren ze meestal. We zien extreem hoge klikrates tot wel zestig procent.”

De doelgroep is voor adverteerders een belangrijke groep. Tachtig procent van het spaarvermogen in Nederland behoort toe aan vijftig plussers.

De laatste tijd worden senioren ook actief op sociale media. Niet zozeer Twitter, wel Hyves en tegenwoordig vooral (vanwege kinderen of kleinkinderen) Facebook. “De gemiddelde vijftig plusser heeft niet meer dan vijf vrienden. Meer willen ze niet.”

De uitgever heeft email gebruikt om ouderen op Facebook te krijgen. Dat leverde in korte tijd al iets van 3000 volgers op. “We proeven nu de vruchten ervan, want ook hun vrienden reageren vaak op acties.”

Geuyen verwacht dat het internetgebruik van vijftig plussers de komende jaren wel drastisch gaat veranderen. “Email wordt minder belangrijk. De huidige generatie zeventigers is een andere dan de huidige generatie vijftig plussers.  Wij verwachten dat die laatste groep op het gebied van sociale media nog actiever zal worden.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Jeroen

En ouderwetse misleiding blijkbaar ook. Gisteren een wervingsbrief van Plus in de brievenbus gekregen. Benieuwd wat de reclamecodecommissie ervan vindt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond