Deel dit artikel
-

Emexus richt pijlen verder op Azië

Mobiele dienstverlener Emexus gaat zijn pijlen verder op Azië richten en opent deze maand daarom een kantoor in Kuala Lumpur, Maleisië. Met de nieuwe vestiging zegt Emexus tegemoet te komen aan de toenemende vraag van Aziatische bedrijven naar mobiele applicaties endiensten voor mobile marketing en mobile entertainment.

Het regionale hoofdkantoor Emexus Asia Pacific komt onder leiding te staan van de Nederlander Alexis Bartelds (35). Bartelds was voorheen werkzaam bij T-Mobile werkte enkele jaren in de mobiele sector in China. Emexus zegt dat het als eerste Nederlandse mobiele dienstverlener de stap naar Azië zet.

Naast lokale verkoop ontwikkelt Emexus ook lokaal producten en diensten in het Chinees en andere Aziatische talen. Maleisië is volgens Emexus het ideale bruggenhoofd naar de Aziatische markt. De buitenlandse markten, en met name de Aziatische, zijn voor het bedrijf interessant, zo claimt het. Via het Mobile Platform kunnen de klanten van Emexus inmiddels 750 miljoen mobiele gebruikers over de gehele wereld bereiken, content aan hen versturen en dat ook in rekening brengen.

Vanuit Europa was Emexus al sinds 2003 actief in diverse Aziatische landen met zakelijke SMS-toepassingen. Door het succes van de dienstverlening bleek lokale ondersteuning door het nieuwe, Aziatische kantoor noodzakelijk. Naast de snelgroeiende vraag naar mobiele applicaties en -diensten vanuit de lokale klanten en resellers, heeft een Maleisisch overheidsinitiatief de Aziatische vestiging van Emexus versneld, zegt het bedrijf. Het is door de Maleisische overheid benaderd om kennis op het gebied van mobiele technologie in te brengen in een initiatief om technologiebedrijven te stimuleren de Aziatische markt te betreden.

Emexus zegt te werken voor 200 bedrijven in 16 landen in Europa en in de Asia Pacific, waaronder: Philips, Vodafone, T-Mobile, ECI, Organon, Rabobank, Alex.nl, Hallmark en Canal+. De mobiele applicaties van Emexus zijn volgens het bedrijf uit Almere aangesloten op de belangrijkste ’sms aggregators’ in de wereld.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond