Deel dit artikel
-

Endeit stapt in softwarebedrijf Cevinio (Invoiceblox)

Endeit Capital en CNBB Venture Partners stappen samen in het Rotterdamse softwarebedrijf Cevinio (voorheen: Invoiceblox) en steken er 4,5 miljoen euro in voor internationale expansie.

Het bedrijf ontwikkelt factuursoftware (invoice to payz) en zet daarbij kunstmatige intelligentie. Daarbij richt het zich vooral op grote bedrijven. Het werkt daarbij samen met software als SAP en Oracle. Tot de klantenkring behoren onder meer Alliance Global Investors, OMV Petrom en APA Nova (Veolia).

De digitale ingebouwde slimmigheid zit in het sneller kunnen verwerken en daardoor sneller uitbetalen aan leveranciers. De algoritmes koppelen bijvoorbeeld touchless inkomende facturen aan inkoopbonnen, voert automatisch controles uit en boekt de facturen in. Gecombineerd met verbeterde compliance en controleerbaarheid, verloopt het factuurproces binnen organisaties tot wel vijf keer zo snel, claimen de investeerders.

Cevinio’s CEO Jeroen Volk grijpt de investering aan om zijn bedrijfsnaam te wijzigen. De markt kende zijn onderneming tot op heden onder de namen InvoiceBlox, InvoiceSharing en TBlox. Die vervallen.

Foto: kozumel (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond