Deel dit artikel
-

Endemol neemt “substantieel” belang in Overloaded

Endemol heeft een "substantieel " belang genomen in Overloaded. Over de precieze omvang van de deelname wordt nog niets bekend gemaakt. Volgens directeur Ashu Mathura van het bedrijf voor mobiel entertainment geeft dit Overloaded toegang tot de "vele interessante" formats van Endemol.

Endemol was al partner van Overloaded, dat eerder had aangekondigd Endemols programma Tien voor Taal als mobiele game uit te brengen. Overloaded wil dit nu ook doen met andere Endemol-formats, zoals Eén tegen Honderd. "Door de samenwerking met Endemol krijgen we toegang tot de vele interessante formats die zij ontwikkelen", stelt Ashu Mathura, directeur en oprichter van het Amsterdamse bedrijf voor mobiel entertainment.

Mathura roemt ook de financiële steun die het nu van Endemol gaat krijgen en de mogelijkheden die de deal biedt voor internationalisering van Overloaded. Vorige week maakte Overloaded al bekend zijn consumentenportaal internationaal uit te willen rollen. Dat moet nog deze maand beginnen in het Verenigd Koninkrijk en Spanje, in maart moeten Frankrijk en Duitsland volgen. Daarbij wordt per land samengewerkt met plaatselijke operators en affiliate portals.

Nadere details over de samenwerking worden tijdens een persconferentie op 17 februari in Amsterdam bekend gemaakt. Mathura wil nu alleen kwijt dat Endemol International een "substantieel" belang in Overloaded heeft genomen. Mathura: "Daarbij gaat het zeker niet om een paar procentjes." Markant detail van de Endemol-deelname is dat Overloaded zich vanaf de start in mei 2002 heeft gepresenteerd als 'de Endemol van mobiel entertainment'. Mathura bezweert nu dat hij toen nog niets wist over deze deal.

Overloaded wil zijn buitenlandse expansie ook vormgeven door affiliates te sluiten op zijn huidige content-database. Daartoe werkt het sinds eind vorig jaar samen met Phone House, dat 1100 winkels in Europa heeft, waarvan 83 in Nederland. In de elf grootste Phone House-winkels zijn mobiele games van Overloaded te koop. Overloaded richt zich op het ontwikkelen en distribueren van mobiel entertainment, vooral voor de nieuwste generatie mobiele java-telefoons.

Deel dit bericht

2 Reacties

Tom Sova

Leuke games maar niet zo netjes dat je voor een willekeurig GSM nummer zonder verificatie een game kan bestellen. Als we niet onze SMS markt overnight willen verpesten zou ik sterk adviseren hieraan iets te doen.

daan

Tom Sova werkt(e) voor Endemol Interactive. In dat daglicht gezien is zijn reactie op dit artikel merkwaardig.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond