Deel dit artikel
-

Eneco rolt slimme thermostaat uit

Energiemaatschappij Eneco is begonnen met de uitrol van zijn innovatieve thermostaat Toon, die inzicht geeft in het energieverbruik. Eneco heeft zo’n honderd monteurs getraind om de eerste drieduizend exemplaren installeren. Enkele tienduizenden klanten hebben al een optie genomen op Toon.

Het energiebedrijf ontwikkelde nooit eerder een fysiek product. Twee jaar lang is gewerkt aan het ontwerp, de software en de hardware van de interactieve display voor aan de muur. Het apparaat is getest bij 113 verschillende gasmeters en 474 verschillende elektriciteitsmeters.

Toon is een thermostaat die naast het regelen van de temperatuur direct op de display actueel inzicht geeft in het energieverbruik en -kosten. De consument staat zo zelf aan het roer, en dat maakt besparen eenvoudig, zegt Eneco.

Toon laat met behulp van duidelijke grafieken en staafdiagrammen exact zien hoeveel gas- en stroom op dat moment verbruikt wordt; of dit veel of weinig is en hoe zich dit verhoudt tot het verbruik over de afgelopen dagen, weken of maanden. Het verbruik wordt daarbij op basis van de persoonlijke energietarieven ook in euro’s vermeld.

Tenslotte beschikt Toon over een gebruiksvriendelijk touchscreen en biedt het ook actuele weer- en verkeersinformatie, zoals buienradar.

Eneco verwacht nog dit jaar de eerste nieuwe diensten toe te voegen, waaronder bediening via de mobiele telefoon.

Deel dit bericht

4 Reacties

Roel

De meters van Essent, Nuon en Eneco vergeleken met elkaar: http://www.energieleveranciers.nl/slimme-thermostaat voor een vergelijk

Jan

Leuk zo’n geweldige thermostaat. Wacht nu al een half jaar. Komen jullie dit ding ooit nog eens plaatsen?

http://goedkoopste-energieleverancier.net

Prima initiatief die slimme thermostaat, maar hoeveel bespaart een huishouden met dit extra inzicht?! Heeft Eneco hier al onderzoek naar gedaan, wat deze transparantie nu in percentage energie of euro’s scheelt?

En is Eneco wel de goedkoopste energieleverancier, want ze kunnen wel de slimste thermostaat hebben, maar wanneer hun energieprijzen weer een stuk hoger liggen kan dit voordeel zo teniet worden gedaan. Er zitten dus wel wat haken en ogen aan. Voordeliger is om te kiezen voor de goedkoopste leverancier + een bewust energieverbruik.

onlineenergievergelijker

Handige apparaatje, laat je zien hoeveel je verbruikt alleen weet je niet of je wel de juiste energie maatschappij hebt waar je het minst betaald voor je verbruik.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond