Deel dit artikel
-

Entertainment Service Provider rond hip-hop ster van start

Naast traditionele Internet Service Providers (ISP's) bestaan er Entertainment Service Providers (ESP's): ISP's die zijn opgezet rond een 'celebrity'. Het Amerikaanse mediabedrijf Entertainment Direct.TV lanceert vandaag een ESP rond hip-hop ster Master P.

"Vergelijkbaar met wat MTV heeft gedaan met de televisieserie The Osborne's kunnen fans van Master P nooit eerder vertoonde beelden van hem en zijn artiesten te zien krijgen", verklaart hoofd marketing van Entertainment Direct.TV (EDTV) Leslie Raymer. "Fans kunnen tevens muziek downloaden die nog niet op CD is uitgebracht." De gloednieuwe ESP, waarvan de website vandaag wordt gelanceerd, zal daarnaast de nodige Master P merchandise te koop aanbieden, via een directe link met veilingsite eBay.

Master P is een grote naam op hip-hop gebied. hij staat op de 11de plaats in het lijstje van Fortune Magazine "40 rijkste personen jonger dan 40", met een nettowaarde die wordt geschat op 294 miljoen dollar. Zijn rijkdom was zelfs goed voor een vermelding in het Guiness Book of World Records als de best betaalde entertainer in de hip-hop industrie. Zijn zakelijke imperium omvat onder meer een kledinglijn, films, speelgoed, onroerend goed, een reisbureau, schoenenwinkels (via de nieuwe site kunnen ook schoenen besteld worden), en nu dus een Entertainment Service Provider.

De ESP-divisie van EDTV neemt de website van een beroemdheid over of maakt een compleet nieuwe site. De organisatie zeg daarmee een nieuwe geldstroom voor de betreffende ster te creëren, onder meer door de expertise die EDTV zegt te hebben in het verkopen van merchandise zoals kleding, foto's, nieuwbrieven, DVD's en diverse andere items. De site wordt daarnaast zwaar ingezet voor het promoten van tournee's, films, boeken en persoonlijke optredens. Volgens EDTV wordt zodoende een veel inniger band opgebouwd tussen de fan en het idool dan voorheen mogelijk was. Het bedrijf voorziet dat ESP's in de nabije toekomst gebruikt zullen worden door alle mogelijke beroemdheden: van popsterren tot sportkampioenen en filmsterren.

De ESP biedt fans de mogelijkheid om zich te abonneren op een combinatie van internettoegang en specifieke content over een idool, maar wie niet van service provider wil veranderen kan zich ook alleen op de extra content abonneren. De inkomsten worden in beide gevallen gedeeld door de ster in kwestie en EDTV. Voor de ESP rond Master P voorziet EDTV een maandelijkse omzet van maar liefst 3 miljoen dollar. Dat bedrag is gebaseerd op 275.000 fans van Master P die het bedrijf in een test heeft geïdentificeerd. Daarvan hoopt EDTV er 100.000 te kunnen interesseren voor de nieuwe provider.

Deel dit bericht

3 Reacties

Peter Schinkels

Nu vind ik old skool hip hop best wel leuk om naar te luisteren, maar nu komt mijn 1e reactie: "Wie de neuk is Master P. ?"

Kasper Katje

Wel een beetje bijblijven hoor Peter. ;-) Zelf luister ik ook nog veel Oldskool en volg de nieuwe ontwikkelingen, op de standaard rapper/R&B cross-overs die je dagelijks krijgt voorgeschoteld, ook nauwelijks. Van een collega weet ik dat je een groot aantal artiesten in de 'Dirty South' hebt die via hun eigen of kleine platenlabels miljoenen CD's verkopen en vandaar dus lekker binnenlopen en hun 'cribs' en garages volstouwen.Master P is daar het schoolvoorbeeld van.

H. Vermeijden

Kasper, ten eerste blijf je niet bij maar die goede maat van je wel (en geef je niet aan dat je daadwerkelijk weet wie P is behalve een linkje te volgen en ten tweede geef je al aan dat Master P een man van achter de schermen is. Bedoel, heeft sinds 2000 al geen plaat meer uitgebracht. Maar het blijft interessant dat de enige manier die er voor de coloured people is om boven de rest van "hen" uit te stijgen is om cd's te verkopen; en niet zoals je zou denken aan de rest van de coloured maar juist aan de whities. Best wel apart, maar serieus is het niet te nemen want als men de puberteit ontgroeid is worden het gewoon weer republicans. Maar respect hoor en meer knaken zullen zijn kant opvloeien. Want hij is wel het mainstream underground label en men zal vooral voor zijn artists naar de site komen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond