Deel dit artikel
-

eRetail Europe: pak op maat

Het was een simpel idee van Warren Bennett en David Hathiramani: kleding op maat uit Nepal online verkopen. In 2010 leverde dat A Suite That Fits al een omzet op van 1,2 miljoen pond. David Hathiramani spreekt woensdag op Emerce eRetail Europe.

Schoolvrienden waren ze. Bennett leerde Nepalese kledingmakers kennen en dat trok de aandacht van Hathiramani. “Op een keer droeg hij een olijfgroen pak dat niet helemaal mijn smaak was, maar wel opvallend goed zat. Ik vroeg hem hoe ik er een kon krijgen. Op dat moment kwamen we bijna gelijktijdig op het idee om dat ook voor anderen te doen”, vertelde Hathiramani enkele jaren terug aan het Britse blad Director.

De volgende dag richtte het duo een stalletje in op de markt van Hampstead in Noord Londen. Binnen twintig minuten hadden ze al twee pakken verkocht. Warren Bannett: “David heeft een computerachtgrond, dus zijn we mei 2006 met een website begonnen.”

De formule: pakken op maat, maar dan tegen relatief lage prijzen, vanaf 259 pond. Dat bleek aan te slaan bij jonge professionals. Zij kunnen gebruikmaken van een online adviseur die de klant helpt bij de juiste keuze.

De onlineformule werd doorgetrokken naar vele tientallen studio’s, waar klanten de maat wordt enomen.

Beiden geloven echter nog altijd heilig in de ouderwetse winkelstraat, die levendiger zal worden dank zij nieuwe spelers. Nieuwe technologie moet vooral ondersteunend zijn. “De smartphone wordt gebruikt voor oriëntatie, maar zal de traditionele verkoopkanalen niet zomaar vervangen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond