Deel dit artikel
-

Erfgoedvereniging Heemschut Flevoland neemt stelling tegen datacenter

Erfgoedvereniging Heemschut Flevoland neemt stelling tegen de plannen om in Zeewolde een groot datacentrum te bouwen.

Zeewolde maakte onlangs bekend dat een niet nader genoemd groot Amerikaans bedrijf een datacenter in Zeewolde wil vestigen.

Het is vooral de massale omvang van het nieuwe datacentrum die de Flevolandse tak van Heemschut niet ziet zitten, meldt Omroep Flevoland. ‘Grote dozen van twintig meter hoog. Zelfs bomen bereiken die hoogte niet.’

Heemschut Flevoland heeft al zienswijze ingediend bij de gemeente Zeewolde.

Heemschut wijst ook op de maatschappelijke kosten die gepaard gaan met de komst van het datacentrum. En dat wordt deels betaald door de Nederlandse belastingbetaler.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

2 Reacties

S

Mooi gekozen afbeelding erbij van de windmolens. Ik woon toevallig zelf in Zeewolde en vind die windmolens die je zelfs ziet als je in het bos loopt een stuk lelijker dan een groot en hoog datacentrum wat op een reeds bestaand bedrijventerrein komt te staan.

Cornelis van den Berg - statenlid Flevoland

Flevoland wil alsmaar groeien. Dat is ook de dominerende ambitie van het provinciale bestuur. Langzamerhand wordt Flevoland steeds meer een industrieterrein en verdwijnen natuur en stilte. Er zitten nog meer datacentra en vele windmolens in de pijplijn. Het excuus is banen. Dit is politiek via de achteruitkijkspiegel. Wij moeten m.i. van alsmaar groeien naar verstandig krimpen. Die overgang bepleit ik in de Staten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond