Deel dit artikel
-

Erik de Vlieger in zee met weblog Witheet.com

Ondernemer Erik de Vlieger wil met weblog Witheet.com redactioneel de diepte in gaan, waar andere veelbezochte sites afdwalen naar populisme. Nauw betrokkenen melden dat De Vlieger sinds begin 2006 eigenaar is van Witheet.com. De ondernemer zelf ontkent een direct juridisch verband met het blog. Wel houdt hij zich bezig met de toekomst van het weblog dat journalistiek poogt te werken.

Pavle Bojkovski, bekend geworden als oprichter van Wetten.nu, reageert als zegsman van Witheet.com: "We zitten met De Vlieger in de verkennende fase van een samenwerking. De exacte vorm is nog niet duidelijk. Het kan zijn dat hij een belang in de site gaat krijgen. Maar op dit moment heeft De Vlieger noch in financiële noch in juridische zin het eigendom over de site." Ook is de ondernemer niet degene die de redacteuren betaalt voor het aangeleverde werk, aldus jurist Bojkovski die zijn woorden op een weegschaaltje legt.

Het internetdomein Witheet.com is, volgens de domeinregistratie, eigendom van Witheet Ltd., een onderneming met Californië als thuisbasis. Wie eigenaar is van de Ltd., een Engelse variant op de Nederlandse BV, is niet duidelijk. De site wordt momenteel gehost op het domein van de Vlaamse site Zattevrienden, om mee te liften op de statistische metingen die Zattevrienden.be kennelijk puntig verricht.

Witheet deelt zijn webserver bij Realroot.be met onder meer VKMag.com, Zeikerdje.com, Zattevrienden, Aardschok.net en een aantal sexueel georiënteerde uitgaven.

Nauw betrokkenen melden Emerce echter dat De Vlieger niet persoonlijk, maar via een bestaande of nieuw opgerichte onderneming eigenaar van Witheet is geworden. Dat zou begin 2006 hebben plaats gevonden.

Uit de reactie van De Vlieger aan deze uitgave blijkt dat hij direct betrokken is en wil blijven bij de site. "Ik word absoluut geen juridisch eigenaar omdat ik niet van plan ben om geld te verdienen met deze site. Witheet en andere sites hebben eerder mijn buitengewone interesse vanaf het moment dat ik zelf schrijf op Nieuws.nl en de daarbij behorende hoge lezersaantallen."

"Restylen en het creëren van meer bezoek is enerzijds een doel en, anderzijds, investeringen durven te doen om de kwaliteit verder te verhogen daar vergelijkbare sites afdwalen naar populistische onderwerpen. Natuurlijk is het wel zo we de humor en de verrassing hoog in het vaandel hebben staan."

Het nieuw vormgegeven Witheet.com gaat in het vierde kwartaal van dit jaar on line. De site betaalt, naar eigen zeggen, ervaren journalisten met een schrijvende en audiovisuele achtergrond voor hun bijdragen. De site moet zich financieel gaan bedruipen met zaken als advertorials en betaalvideo's, af te rekenen via sms. De redactie van het blog zoekt samenwerking met professionele videomakers om uniek, zelf geproduceerd werk te kunnen tonen.

Eerder dit jaar vond een redactionele fusie plaats tussen Stelling.nl en Witheet.com. De artikelen van Stelling.nl verschijnen nu op Witheet. Kleintje Muurkrant, dat op het domein Stelling.nl verschijnt, bleef buiten de fusie.

Bojkovski verwacht volgende maand nadere details te kunnen geven over Witheets plannen.

Deel dit bericht

14 Reacties

Jaap Maars

Is u bekend dat Erik de Vlieger (en zijn vrienden Harm Prins en Frans Makau) overal een spoor van vernieling achterlaat??? Ik schrijf uit ervaring.

Dumbo

Met die site heeft De Vlieger blijkbaar weer een mooie uitlaatklep gevonden om het door hem gehate justitie aan te vallen.

Joop

Ik vind witheet maar een brabbel blog. Snap niet waar ze heen willen en wat ze beodelen. Dat hele blog bestaat alleen uit complotteorietjes, die niemand interesseerd. En 25.000 bezoekers per dag is niet echt geweldig. Meer dan 30.000 euro kan het niet waard zijn, je kan het beter meteen doorlinken naar een parking programma. Erik de Vlieger had beter 1 programmeur en 5 journalisten in dienst kunnen nemen en een nieuwe starten.

op-kikker

Weer een "opvlieger" van de man die in grafisch & vliegend Nederland een spoor van verwoesting heeft achter gelaten. Ik denk dat de handel in naaimachines, de core-business van de Vlieger familie een beter aandacht gebied is voor deze steeds maar in- en uit het beeld tuimelende op-vlieger!

Pjotr-X

Vreemd dat 'jullie' niet kunnen achterhalen van wie nou eigenlijk Witheet is / was. Over het algemeen is wel bekend dat het van Matt Hoorn is, de welbekende charlatan, Panorama schreef over hem, heeft ook een druk verleden met ploffende BV's en torenhogen schulden en rechtzaken. Een pro dus …

Matt

Beste (ex) maatje Sidney B., snap nou eens dat wat je telkens op het web doet (persoontje bashen) samen met je vriendjes, alleen maar het artikel over jou in de Nieuwe Revu bevestigd. En je valt elke keer door de mand met een niet aansluitende … of een niet aansluitende ?. Dus kstttt kstttt in je fantastische schoongehouden stulpje in de Jordaan en netjes afwachten of de rechter in Zutphen oordeelt of je wel of niet stout bent geweest. Zal je hier voor de laatste keer van advies bedienen: iets over iemand schrijven wat niet waar is laster en iemand bewust “kielhalen en in de pers” (zo stond het tenminste in het tapverslag toen de politie je op de korrel had) heet smaad. Dus als je wil voorkomen dat je de volgende keer als recidivist voor de rechter staat, kun je maar beter je rancuneuze verlies nemen en weer proberen door echt hard werken en nooit meer proletarisch ondernemen je plaatsje terug te verdienen in het landschap van bekende Nederlanders.

ex witheetlid

voor inside informatie over witheet, de eigenaar en contactadressen, contacteer mij via e-mail.

stan doorn

jaap maars Ontslagen wegens diefstal.commentaar: beter niet. redactie weekmedia

Norbit

Matt H. is een Boefje, meneer De Vlieger moet voorzichtig zijn. Ooit heeft Matt me proberen wijs te maken dat hij vreselijk aan K. leed en daardoor weinig tijd had om zijn levenswerk te verwezenlijken. Als ik over Matt in de pers lees, bestaat dat levenswerk voornamelijk uit het doodvervelen van allerlei mensen. Het is wel een prestatie dat hij in zo'n korte tijd zoveel vijanden heeft gemaakt, petje af! En wie hij in het voorbijgaan zijn naam hoort noemen, wordt door Matt onmiddelijk met het wetsartikel over smaad bedreigd. Stomvervelend ventje eigenlijk.

Bastard

Voor onderonsjes in criminele kringen zijn andere weblogs, lijkt me.

mark koster

Als Witheet er nou eens mee begon om niet meteen spullen te stelen van andere websites, dan gun ik ze het allerbeste. Mogen wij aub ons Mullah Ullah filmpje terug dat Witheet heeft doorgelinkt aan you.tube en zo voor niks op de site kon plaatsten.  Mark KosterCampus TVwww.campus.tv

Henkjan

@ Mark  Ik heb niets met witheet.com maar this is internet man ! Zomaar voor niets? Ach gut.

Pietje Precies

Het internetdomein Witheet.com is, volgens de domeinregistratie, eigendom van Witheet Ltd., een onderneming met Californië als thuisbasis. Wie eigenaar is van de Ltd., een Engelse variant op de Nederlandse BV, is niet duidelijk._____________________________________________________________ Raimond Kranenburg

Gertjan

Hierboven staat geschreven dat Witheet iets te maken zou hebben met stelling.nl (en/of andersom). Hier is in het geheel niets van waar, dit is een verzinsel. Stichting De Stelling (en Kleintje Muurkrant) hebben helemaal niets, maar dan ook helemaal niets met witheet.com van doen…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond