Deel dit artikel
-

Ernst-Jan Stigter nieuwe CEO van Microsoft Nederland

Microsoft Nederland maakte zojuist bekend dat Ernst-Jan Stigter de nieuwe CEO wordt.

Stigter is een oudgediende binnen de lokale Microsoft-organisatie, want draait al jaren mee. Hij bekleedde tot voor kort nog de positie van Vice President Sales Marketing & Services in Centraal- en Oost-Europa.

Stigter volgt Edwin Hageman op, die de CEO-positie in het najaar van 2013 innam. Het is nog niet duidelijk of zijn carrière binnen of buiten Microsoft wordt voortgezet. Voordat hij de directiepositie bij het softwarebedrijf innam was Hageman Benelux-baas bij telecombedrijf BT.

Het Microsoft-concern heeft sinds 2014 een nieuwe CEO en lijkt zich sindsdien opnieuw te hebben uitgevonden. Steve Ballmers focus op Windows als dominant platform werd vrij snel losgelaten. Nadella koos de positie van underdog zijn openingsstatement: “Ons mondiaal marktaandeel is 14 procent”.

Sindsdien deed Microsoft verscheidene add-on overnames om zijn eigen portfolio platformonafhankelijk en meer cloudgebaseerd maken. In Entertainment verraste de overname van Mojang, maker van Minecraft, velen. En zeer recent gold hetzelfde voor de acquisitie van LinkedIn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Gihan Kasturiarachchi - Charlois digital

Ik zit nu u interview te kijken op RTL Z. Genaamd Z in zaken daarin vertel u over ICTers die zonder baan thuis zit. En jullie daar een vervolg opleidingen aanbied. Graag wil ik daar in aanmerking komen. Want ik heb een ICT achtergrond en zit enige tijd zonder werk thuis. Mijn naam is Gihan Kasturiarachchi en ben 40 jaar oud woont in Schiedam. Als jullie in de buurt van Schiedam scholen hebt die ik naar toe kan voor een vervolg opleiding die door Microsoft erkent is wil ik graag informatie er over. En als ik eventueel in aanmerking kan komen voor de opleidingen die jullie aanbied graag hoor ik het van u.
Met vriendelijke groet,
Gihan Kasturiarachchi

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond