Deel dit artikel
-

Erwin Blom begint ‘social media’-bedrijf

Erwin Blom, tot voor kort hoofd Digitaal bij de VPRO, begint met twee andere omroepmannen het bedrijf The Crowds. The Crowds bouwt eigen sociaal georiënteerde webprojecten en adviseert uitgevers en publiek opererende organisaties over hoe ze het web als platform kunnen inzetten.

"Wessel de Valk, voormalig Vara, Idse de Pree, afkomstig van de Tros, en ik hebben met zijn drieën ervaring in de hele mediaketen. Dat strekt zich uit van radio en televisie tot print en sms", aldus Erwin Blom tegen Emerce.

Het drietal lanceert vandaag het bedrijf The Crowds. "Je ziet dat het medialandschap versnippert. Wij gaan organisaties helpen om de banden met hun publiek aan te halen via een faciliterende rol." Blom sprak reeds met een politieke partij, maatschappelijke organisatie en een uitgever van boeken en tijdschriften. Namen noemt hij niet. "We zijn nog in de opbouwende fase."

"De inhoud van de partijen laten aansluiten bij het publiek en netwerken aan elkaar knopen", zo omschrijft de ondernemer in grote lijnen de activiteiten van The Crowds. Het bedrijf zal behalve een adviserende rol ook in samenwerking met partners een uitvoerende rol innemen. "En we gaan zelfstandig projecten ontwikkelen."

Idse de Pree: "Het is opwindend om de deskundigheid die wij op het gebied van media en communicatie hebben ook te gaan inzetten buiten omroepland."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond