Deel dit artikel
-

Essent scoort met Mijn-E

De nieuwe interactieve dienst Mijn-E van Essent werpt zijn vruchten af. Dat meldt het energiebedrijf bij de presentie van de halfjaarcijfers.

De producten en diensten die door Essent worden aangeboden moeten klanten helpen om simpel controle en inzicht te krijgen in energieverbruik en -kosten. Het eerste product dat werd gelanceerd was de op afstand te bedienen E-thermostaat. Daarvan zijn er inmiddels meer dan 20.000 geleverd.

Ook de Verbruiksmanager-app, waarmee klanten hun voorschot in de pas kunnen laten lopen met hun daadwerkelijk verbruik, is al meer dan 100.000 keer gedownload. Later dit jaar introduceert Essent een nieuw product, waarmee klanten inzicht in kosten en energieverbruik van huishoudelijke apparaten krijgen.

De producten hebben volgens Essent direct bijgedragen aan de groei van het aantal klanten. Het bedrijf heeft in het eerste halfjaar van 2012 in totaal 126.000 klanten verwelkomd. Hoewel ook Essent merkt dat consumenten vaker overstappen naar een andere leverancier, constateert het energiebedrijf ook dat consumenten steeds meer behoefte hebben aan simpel en eenvoudig inzicht in energieverbruik en -kosten.

Essent is twee jaar geleden gestopt met ongewenste en onaangekondigde deur aan deurverkoop van energiecontracten. Onlangs pleitte het energiebedrijf zelfs voor een Bel-niet-aan-register, omdat ongewenste en onaangekondigde verkoop van energiecontracten aan de deur de energiesector in een negatief daglicht stelt.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond