Deel dit artikel
-

Etoys ontslaat het voltallige personeel

Speelgoedetailer eToys heeft alle overgebleven 293 werknemers ontslagen. Per 6 april kunnen zij definitief naar een nieuwe baan uitkijken. Begin januari waren er al zevenhonderd werknemers op straat gezet. Het bedrijf verwacht in de loop van april de deuren te moeten sluiten.

Etoys heeft verklaard genoeg geld in kas te hebben tot 31 maart. De onderneming is nog steeds met haar financiële adviseur, de bank Goldman Sachs, op zoek naar een koper, investeerder of partner.

Eind januari maakte eToys een verlies bekend van 74,5 miljoen dollar uit de laatste drie maanden van 2000, met een omzet van 131,2 miljoen dollar. Eind oktober voorspelde het bedrijf nog een omzet van tussen de 210 en 240 miljoen dollar, maar stelde die cijfers rond Kerstmis naar beneden bij met een verwachte omzet tussen de 120 en 130 miljoen dollar.

Deel dit bericht

3 Reacties

Ronald Oldenburger

Op dit moment kun je als bedrijf nog niet alleen maar via het internet kopen. eToys verkoopt alleen maar speelgoed via het internet, en niet via een gewone winkel of via een catalogus. Concurrent Toysrus, verkoopt zowel via het internet als via winkels en catalogus. Hierdoor heeft Toysrus een veel grotere afzetmarkt dan eToys en kan Toysrus die waarschijnlijke verliezen compenseren met de winst die ze maken met hun winkels en catalogus. Verder heeft eToys een eigen site en heeft Toysrus het ondergebracht by amazon.com, dat de grootste verkoper via het internet is. Dus het kon eigenlijk niet uitblijven, als je wilt verkopen via het internet wordt dat moeilijk, dus in de toekomst weer proberen want dan wordt het makkelijker. 

Jos Jonkeren

Het lijkt er nog steeds op dat men bij 'internet' alleen nog maar denkt aan 'geld opmaken'. 74 miljoen verlies! met een website! Ze hebben het écht verkeerd aangepakt. En zo zijn er meer. Ik hoorde van een nieuw initiatief; Shoptower.nl, waarbij volgens mij wel het uitgangspunt is om gewoon net als ieder ander bedrijf te verkopen. Eens zien wat dat zal brengen! Zal het dan toch weer die 'Nederlandse handelsgeest' zijn die als eerste ter wereld rendabele internet-shops kan openen?

Coen Heck

Even een reactie op het bericht van de heer Jonkeren van 22 maart 2001.Ik begrijp zijn reactie en vindt deze ook niet meer dan terecht. Het enige probleem is dat in deze zaak er niet onbevooroordeeld wordt gesproken, shoptower wordt gebouwd door het bedrijf van Dhr. Jonkeren dus van een neutraal oordeel is mijn inziens geen sprake.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond