Deel dit artikel
-

‘Europese Internet-industrie net zo ver als VS’

Europese Internetbedrijven zijn inmiddels ver genoeg om te concurreren met hun Amerikaanse tegenvoeters. Dat is de conclusie uit een onderzoek van Robertson Stephens International . Dit bureau noemde onder andere het Britse lastminute.com en het Zweedse Letsbuyit.com als gevaren voor de Amerikaanse markt.

Ook Roel Pieper toonde zich maandag op het Microsoft-congres 'E-commerce voor ondernemend Nederland' een optimist voor de Europese markt. 'Het enige dat Europeanen nog moeten leren is het belonen van fouten. Iemand met een mislukt idee wordt hier nog altijd met de nek aangekeken, terwijl in Amerika aan zo iemand juist gevraagd wordt wat zijn volgende stap zal zijn. Een essentieel verschil.'

Ook in zijn nieuwe functie – partner bij venture capitalist Insight Capital – richt Pieper zich met name op Europa. 'Van de zogenaamde maanden achterstand op Amerika is helemaal geen sprake. Beide markten lopen tegenwoordig parallel, en zijn dus beiden even interessant'.

Andere Europese bedrijven die de potentie hebben om wereldwijd groot te groeien zijn, volgens onafhankelijk Internet-analist Derek Brown, de Duitse broker ConSors(.de), de Britse provider Freeserve(.com) en veilingsite Qxl.com. Ook de aandelen van Autonomy (.com), Brokat(.com) en Integra zijn de moeite van het kopen waard, volgens Brown.

Brown schetst de Europese markt als zeer beloftevol. 'Veel Europeanen zijn beter georganiseerd dan hun Amerikaanse tegenhangers, en voor een klein deel daarvan is er een groeimarkt in de VS. Nog niet elk gebied heeft in Europa genoeg spelers, maar binnen anderhalf jaar zal dat anders zijn.' In totaal zijn er zo'n honderd Europese Internetbedrijven die het in zich hebben om belangrijke wereldspelers te worden.

Brown onderscheidt zes categorieën Internetbedrijven; Netwerken zoals portals, financiele diensten, eTailing, infrastructurele bedrijven, marketing en mobile commerce.

Bron: <a href="
http://www.mediacentral.com/channels//inetecomm/12_03_1999.reutr-story-L0262316.html” target=”_blank” class=”news-text”>Mediacentral

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond