Deel dit artikel
-

Ex-eBay’ers beginnen online taalinstituut

Chinees, Spaans, Engels, maar ook Oekraïens en Filippijns behoren vanaf het begin al tot het aanbod van het online taleninstituut dat vandaag van start gaat. Met het Nederlandse Myngle.com kunnen Skype-gebruikers tegen een zelf te bepalen vergoeding een taal leren met een specialist.

"We zijn nog niet eens officieel begonnen en we hebben al 4.000 ingeschreven gebruikers, waarvan 2.000 in de laatste 2 weken." Egbert van Keulen zegde een aantal maanden zijn baan bij eBay Nederland op om "een droom te verwezenlijken, zelfstandig ondernemen".

Keukentafel als kantoor

Hij vergelijkt Myngle.com met eBay "maar dan niet voor goederen en diensten maar voor taallessen, met Skype als communicatievehikel. Je hoeft niet naar een fysiek klaslokaal om een taal te leren."

Van Keulen richtte het bedrijf eerder dit jaar op met oud-eBay’er Marina Tognetti (geestelijk vader Myngle), Valter Stoiani en Danilo da Silva, beiden afkomstig van taalinstituut Berlitz.

Vandaag gaat de sluier af van het project waar vanuit meerdere werelddelen afgelopen maanden aan is gewerkt. Een echt kantoor heeft de onderneming niet. Het web is het werkterrein.

Leren van native speakers

Het bedrijfsmodel achter Myngle is eenvoudig. Internetters die een taal willen leren of willen doceren geven zich op bij de site. De student zoekt een docent die het beste bij zijn taalwensen en portemonnee past en gaat in zee met die persoon. Immers, een Britse universitair docent met Rechten als specialisatie die wat bijbeunt, is duurder dan de Thai die aan Indische tieners bijles Engels geeft.

Op vooraf bepaalde tijden geeft de docent via Skype aan kleine klasjes taalles. "Je kunt een taal leren spreken van een native speaker".

Docenten kunnen hun eigen lesmateriaal gebruiken of de door Myngle ontwikkelde taalpakketten. Studenten betalen de docent, bij voorkeur, via Paypal en geven aan het einde van de cursus een beoordeling over de kwaliteit van de docent en de lessen. Net zoals een transactie op veiling eBay wordt beoordeeld. Hoe beter de docent, hoe meer vraag er naar hem is en hoe hoger hij zijn tarieven kan leggen.

Studenten betalen niets aan Myngle, docenten betalen 18 procent commissie per cursist. Dat bedrag omvat het lesmateriaal, een digitaal schoolbord en het sociale netwerk en handelsplatform.

Op zoek naar financiering

Het Nederlandse taalbedrijf zoekt naar nieuwe financiering. Dat geld zal overwegend worden gebruikt voor internetreclame. Van Keulen: "Tot op heden heb ik reclame gemaakt op virale wijze en dat werkt uitstekend. Denk daarbij aan Hyves en StumbleUpon. Maar als je op internationale schaal wil werken, heb je meer bereik nodig. Daar zijn die investeringen voor nodig."

Myngle denkt een gat in de markt aan te boren. De ondernemers zijn niet bekend met andere online taalinstituten waar cursisten uit zo’n groot taalaanbod kunnen kiezen tegen wisselende tarieven. Tognetti rekent voor dat deze markt naar schatting tussen de 1 en 1,2 miljard dollar groot is.

Deel dit bericht

6 Reacties

Leonard Wolters

"Zegde een aantal maanden geleden.. ?????: Al in ieder een iemand die die taalcursus goed gebruiken kan….

Pieter

@ Leonard: volgens mij is dat correct, maar ik ben geen docent Nederlands. On topic: wat een geweldig initiatief! Ik hoop dat het in de praktijk net zo goed werkt als het idee overkomt.

bz

@ Leonard: jij misschien??? We kunnen het je uiteraard niet aanrekenen met het huidige onderwijssysteem…

Vertaalbureau

Nee hoor. Het is goed. Opzeggen >> Zegde op

Dennis Goedegebuure

Ik ben onwijs trots op Egbert en Marina.Als ex-collega's heb ik nog vaak contact, en de passie die ze er beiden in stoppen is bewonderenswaardig.  Vooral de passie die Egbert in de virale promotie van de site stopt is mooi om te zien. We both love Stumbleupon :) Dennis

Joshua Beens

Haha die Leonard; het lid op de neus, een interessant ge-zegde.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond