Deel dit artikel
-

Ex-hoofd Marktplaats stuurt LinkedIn Nederland aan

Eugenie van Wiechen is de nieuwe country manager Nederland van LinkedIn. De voormalig Managing Director van Marktplaats.nl/ eBay.nl, staat aan het hoofd van de advertentie- en wervingsspecialisten en gaat zich richten op de groeistrategie van LinkedIn in ons land.

Van Wiechen heeft een beperkte achtergrond in e-business. Voor haar baan bij Marktplaats, was ze uitgever van het jongevrouwencluster bij Sanoma. Haar kracht ligt, zo liet ze eerder weten aan Emerce, bij strategisch inzicht en resultaten boeken.

Tijdens Emerce eDay maakte LinkedIn nog bekend dat het in Nederland een lokaal kantoor zou openen. Die kar werd getrokken door Marc Duijndam, die ook Google Benelux op de kaart zette.

De inkomsten van LinkedIn bestaan uit lidmaatschappen van gebruikers, verkoop van advertenties en softwarelicenties voor bedrijven binnen de Nederlandse markt. Op de korte termijn, zo laat LinkedIn weten, zal de bedrijfsstrategie gericht zijn op ‘het creëren van extra waarde voor Nederlandse gebruikers, het opzetten van lokale strategische samenwerkingsverbanden en het inrichten van de algemene bedrijfsvoering in Nederland’. 

Activiteiten op de recruitmentmarkt zijn een van de bronnen van inkomsten voor de zakelijke profielensite. LinkedIn besteedt, naast bedrijven die willen adverteren op de site, veel aandacht aan de banenmarkt.

Deel dit bericht

5 Reacties

Sjoerd

Gaat nog lastig worden. Geen visie bij Marktplaats en op de wip er uit. Bij Linkedin heeft zij ineens wel visie? Pff

Robert

@sjoerd, Wat een onaardige en ongefundeerde mening, gefrustreerd? Eugenie, veel succes met deze mooie uitdaging!

Eric

@Sjoerd, als je niet weet waar je over praat, kun je beter niets zeggen…… Eugenie, alle succes en maak er wat moois van!

Sjoerd

@Eric: grappig, toevallig weet ik precies waar ik het over heb ..

Eric

@Sjoerd, dan zou enige uitleg en onderbouwing wenselijk zijn……

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond