Deel dit artikel
-

Expedia in zee met British Airways

Online reserveringsbureau Expedia heeft een samenwerkingsverband gesloten met British Airways (BA). Meer dan veertigduizend hotels zullen via de sites van BA in Engeland, Frankrijk, Duitsland en de VS worden aangeboden. Tevens hebben de aandeelhouders van Expedia ingestemd met de nieuwe meerderheidsaandeelhouder USA Networks.

De overeenkomst loopt via World Wide Travel Exchange (WWTE), een onderdeel van Expedia . WWTE houdt zich uitsluitend bezig met hotel- en autoreserveringen. Al eerder werd een overeenkomst gesloten met American Airlines.

De samenwerking met BA moet een brug slaan naar Europa, waar Expedia al enkele kantoren heeft geopend. "Klanten van British Airways krijgen nu toegang tot de meest concurrerende prijzen voor hotelaccomodaties", beweert Henik Kjellberg, directeur Hotelboekingen Europa van Expedia. "Voordeelkortingen kunnen oplopen tot zeventig procent."

Verder werd bekend dat Expedia sinds gisteren een nieuwe eigenaar heeft. De aandeelhouders van het beursgenoteerde bedrijf stemden gisteren in met de overdracht van 33,7 miljoen aandelen van Microsoft naar USA Networks. Het belang van USA komt hiermee op 65 procent van het totale aantal uitstaande aandelen, hetgeen overeenkomt met 94,9 procent van de stemmen. Microsoft heeft ruim 1,5 miljard dollar gekregen voor de verkoop.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond