Deel dit artikel
-

Eyeblaster haalt acht miljoen dollar op

Het Amerikaanse bedrijf Eyeblaster, leverancier van technologie voor rich media-advertenties, heeft acht miljoen dollar aan durfkapitaal opgehaald bij investeerder Insight Venture Partners.

Eyeblaster levert technologie om rich media-uitingen te creëren, te distribueren en te managen via één platform. Rich media-advertenties zijn er in allerlei soorten en maten , waaronder de 'overlay', de 'expandable banner' en de 'polite banner'. Eyeblaster is in 1999 opgericht in New York. De investering is bedoeld om te expanderen in nieuwe groeimarkten.

Het bedrijf zegt in 2003 te zijn gegroeid met dubbele cijfers, zowel in omzet als in winst. Verder heeft Eyeblaster het afgelopen jaar vier nieuwe kantoren geopend, waaronder een in Duitsland en een in Brazilië.

Rich media-advertenties worden wereldwijd steeds meer ingezet, zo blijkt uit cijfers van Doubleclick . Dat is onder meer te danken aan de toename van breedbandaansluitingen. Doubleclick zegt dat van alle uitingen in haar netwerk 37% in het derde kwartaal van 2003 een rich media-uiting was. In het eerste kwartaal van 2002 was dat 17%.

Hoewel de click-throughs bij rich media-advertenties hoger liggen dan bij gewone banners (1,57% tegen 0,29%) merkt Doubleclick wel op dat dit percentage aan het dalen is, van 2,5% begin 2002 naar 1,57% in het derde kwartaal van 2003. Dat zou te maken hebben met de 'volwassenwording' van deze advertentievorm.

Insight Venture Partners is de voorzetting van Insight Capital partners, een investeringsfirma waarvan Roel Pieper de Europese tak heeft opgezet. Dit Europese fonds is vervolgens omgezet in Favonius Ventures.

Deel dit bericht

1 Reactie

Pete Richards

Lekker belangrijk! Amerikaans bedrijf krijg VC funding van een Amerikaanse VC. En dat is van belang voor de lezers van Emerce omdat…………? ———redactie Emerce:…het aangeeft dat rich media aan een opmars bezig is,…Amerikaanse vc's weer investeren, …Amerika meestal voorloopt op Europa, en dus laat zien wat we hier <i>zouden</i> kunnen verwachten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond