Deel dit artikel
-

Facebook met betere formats voor adverteerders

Facebook brengt volgende week nieuwe advertentieformaten op de markt waardoor bedrijven hun bereik richting fans kunnen vergroten.

De huidige uitingsvormen verdwijnen, op een enkele na, en worden vervangen door grotere reclameformats. Ze worden Premium Ads genoemd en zouden, volgens de profielensite zelf, veertig tot tachtig keer beter presteren. Facebook presenteert de nieuwe formats op woensdag 29 februari.

Het vertrekpunt van de nieuwe reclamevormen is de bedrijfspagina van de adverteerder. Hij kan zes type uitingen schrijven en die in het netwerk van fans en niet-fans verspreiden.

Pieter Voogt zet op Facebookpro.nl uiteen: ‘Advertenties die een actie van een fan of een bericht geplaatst op de Facebook pagina van de adverteerder als uitgangspunt hebben. Doordat updates van bedrijven lang niet altijd in de Timeline van de gebruiker verschijnen, zijn adverteerders bijna genoodzaakt om hun bereik door middel van advertenties te vergroten.’

‘Een normale post verschijnt bij circa 16% van je fans in zijn of haar Timeline. Door deze post 1 dag als advertentie in te zetten, vergroot je dat bereik met een factor 3 tot 5. Met de nieuwe Premium Ads kun je je fans en hun vrienden met een frequentie van wel 20 tot 30 keer bereiken.’

Meer details over nieuwe reclamevormen zijn gepubliceerd op Gigaom.com, waaronder deze dia’s:

Facebook Premium Ads Overview

Facebook bevestigt dat de aanstaande presentatie van Premium Ads.

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

>> volgens de profielensite zelf, veertig tot tachtig keer beter presteren
De slangenkuil van valse Facebook beloftes.
Een van de redenen waarom dit soort formaten beter presteren is niet het formaat zelf maar de reclameuitingen die erin zitten.
Als bedrijven significant meer moeten betalen voor dit soort uitingen zijn het waarschijnlijk de grotere bedrijven die deze uitingen gebruiken en vanwege de hogere kosten worden ze vaak ingezet voor de betere of opvallende campagnes.
Dat zorgt voor een betere prestatie van dit soort formaten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond