Deel dit artikel
-

Facebook geeft bedrijfspagina’s een nieuw gezicht

De Facebookpagina’s van bedrijven en merken krijgen deze dagen een nieuw gezicht. Het redesign volgt dat van de persoonlijke profielen met enkele specifieke verschillen.

De openingsfoto van de pagina’s wordt groter (851 x 351 pixels), bedrijven kunnen zelf bepalen welke posting bovenaan blijft staan en welke berichten groter, kleiner of helemaal onzichtbaar zijn.

Dit zijn een aantal van de veranderingen waarmee Facebook zakelijke gebruikers meer aan branding wil laten doen en interactie creëren met de fans van die instanties (video). Want dat laatste wordt ook verfijnd.

Merken, adverteerders, bedrijven en andere paginahouders kunnen namelijk gaan delen wat hun fans doen met elkaar en met hun Facebookvrienden. Bezoekers van een pagina krijgen ook te zien wat het laatste bericht was dat een vriend postte. Tevens zien ze hoeveel van hun vrienden ook fan zijn van de betreffende pagina.

Paginabeheerders krijgen dertig dagen om hun profielpagina te optimaliseren voor het nieuwe design. Daarna gaat iedereen automatisch over op de nieuwe vormgeving.

Facebook Nederland vult aan: “Gesponsorde verhalen kunnen vanaf nu op meer plekken voorkomen dan alleen aan de rechterkant van de pagina. Gesponsorde verhalen kunnen nu ook in het nieuwsoverzicht en op Facebook mobiel verschijnen. Met gesponsorde verhalen op mobiel kunnen pagina’s delen wat hun fans doen met elkaar en met hun Facebook vrienden.”

Vorige week werd al bekend welke nieuwe reclameformaten deze herstijling met zich meebrengt.

Deel dit bericht

4 Reacties

francis

Ben benieuwd wanneer de veranderingen zichtbaar worden. Heb zelf ook een bedrijfspagina en kan niet wachten tot de nieuwe updates.

Cynn

Check @mashsocialmedia http://mashable.com/2012/02/29/facebook-brand-timelines-changes-marketing/ en vele andere post die zij gisteren plaatsten!, had meer info bij FrankWatching hier verwacht ;(… Wat me het meeste tegenvalt/tegenstaat is het verdwijnen van fan-online content en de Custom tabs/landing pagina’s… Genoeg te sleutelen weer. En in afwachting van hoe het integreert met Hootsuite!!

Hopelijk komt er snel meer hierover op deze site, vind het helaas werkelijk té summier…

Elsa

Net begonnen met een zakelijke FB-pagina, maar vind het erg moeilijk een mooie pagina te creeeren, en waar zijn al die opties en tabs die een bedrijfspagina zo aantrekkelijk maken? Benieuwd wat de nieuwe update brengt, maar kan iemand me een goede link geven die me inzicht geeft in het goed opbouwen van een bedrijfspagina? Tot op heden leverde mijn zoektocht niet iets op waar ik mee uit de voeten kan.
Bedankt.

Huub

De nieuwe facebook layout hebben we ook geactiveerd!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond