Deel dit artikel
-

Facebook koopt Instagram voor 1 miljard dollar

Facebook heeft het bedrijf Instagram, bekend van de gelijknamige foto-app, gekocht voor 1 miljard dollar. Dat heeft Mark Zuckerberg zojuist op zijn eigen Facebookpagina bekendgemaakt.

Zuckerberg zegt dat er veel overeenkomsten zijn omdat ook Facebook foto’s deelt. Facebook koopt het bedrijf met aandelen en met contant geld.

De foto-app kent inmiddels dertig miljoen geregistreerde gebruikers, overwegend op iOS, maar sinds een week is er ook een Androidversie.

De kleine startup is nog maar dertien man sterk. Onder hen bevindt zich de Belg Tim Van Dammen aan, een interface ontwerper die bij Gowalla heeft gewerkt.

Het bedrijf heeft vorig jaar nog zeven miljoen dollar opgehaald samen met Benchmark Capital. Belangrijkste investeerders zijn Andreessen Horowitz, Baseline Ventures, Twitter oprichter Jack Dorsey, Adam D’Angelo en Chris Sacca. Kort voor de deal met Facebook werd vijftig miljoen dollar opgehaald door Sequoia, Josh Kushner’s Thrive Capital, Greylock en Benchmark. Dat was op basis van een waardering van 500 miljoen dollar.

Meer nieuws over de overname op het blog van Instagram zelf.

Deel dit bericht

2 Reacties

Marcel

Hmm…is dit het antwoord van facebook op pinterest?

Andrei

Chapeau Instagram en zeker een toevoeging voor Facebook. Maar het achterliggende verhaal baart mij zorgen.

De applicatie is relatief makkelijk na te bouwen en met het bereik van Facebook kun je zo een cloon voor een paar miljoen in de markt zetten. Als ik de (toekomstige) investeerders zou zijn dan zou ik mij eens flink achter de oren krabben waar het gebrek aan slagkracht, creativiteit en ondernemerschap van Facebook vandaan komt om dit niet zelf te doen en dan maar 1 miljard op te branden.

Is het vuurtje wellicht wat aan het doven daar? En zijn ze wellicht wat lui of metaalmoe aan het worden?

De aandelenanalist kan en mag hier niet blij van worden hoe Facebook de mobiele markt totaal laat liggen en enkel paniek aankopen kan doen. Kortom down grade van het aandeel ;-).

I feel a bubble coming up..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond