Deel dit artikel
-

Facebook opent Europese filialen

De Amerikaanse profielensite Facebook opent begin 2008 een aantal gelokaliseerde versies van zijn smoelenboek.

Met vertaalde versies probeert Facebook zich in Europa steviger op de kaart te zetten. Of het in staat is om onderscheidende diensten te bieden ten opzichte van lokale concurrenten als Hyves, Bebo (Engeland), StudiVZ (Duitsland) zal moeten blijken.

De Duitse krant Handelsblatt meldt dat Facebook de laatste hand legt aan verscheidene vertaalde versies van de site. Die gaan in het eerste of tweede kwartaal van start. Daaronder bevindt zich in ieder geval een Duitse versie.

Het staat niet vast of er ook Nederlandse, Franse of Spaanse versies verschijnen op korte termijn. Het subdomein nl.facebook.com ís actief, maar verwijst door naar de Engelse hoofdsite.

Het eveneens Amerikaanse MySpace opende eind oktober een Nederlands verkoopkantoor.

Facebook heeft in Nederland circa 100.000 geregistreerde gebruikers. Hoeveel daarvan te boek staan als actief is niet bekend.

Facebook worstelt in Amerika met de wijze waarop het zijn platform kan exploiteren. Onlangs ging het bedrijf, volgens zijn gebruikers, te ver met het verzamelen en doorsturen van klantinformatie.

Voorts blijkt het in de praktijk omslachtig om een gebruikersaccount op Facebook te verwijderen. Deactiveren kan met een klik op de muisknop, maar alle data blijft bewaard op de Amerikaanse servers. Om die data verwijderd te krijgen, dient de gebruiker zijn profiel helemaal leeg te maken en een helpdesk van Facebook te e-mailen met een verwijderingsverzoek.

Bron foto: rodrigofavera (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond