Deel dit artikel
-

Facebook Poke nu al een flop

De haastig door Facebook ontwikkelde app Poke, een kopie van Snapchat, blijkt nu al een regelrechte flop. De applicatie voor iPhone heeft maar even in de hogere regionen van Apples App Store verkeerd.

Snapchat staat bovenaan de meest populaire apps in de Amerikaanse App Store, maar Poke is inmiddels weggezakt naar een 34ste plaats, ver achter Instagram, Messenger en andere officiële Facebook-apps. In Nederland is Poke naar plaats 84 gezakt. Dat is overigens nog altijd hoger dan Snapchat, die hier op nummer 154 staat. Hoe dan ook, het jongste speeltje van Mark Zuckerberg spreekt duidelijk niet tot de verbeelding.

De app werd in nauwelijks twaalf dagen ontwikkeld dat Facebook vergeefs had geprobeerd om Snapchat over te nemen. Zuckerberg zou betrokken zijn geweest bij het programmeren van Poke. Hij maakte ook het geluidje dat de app afspeelt bij ontvangst van een nieuw bericht.

De chatapp is handig voor ‘sexting’: het tonen van foto’s die na enkele seconden vanzelf verdwijnen en nergens worden opgeslagen. Er zijn wel enkele verschillen: bij Poke kun je ook berichtjes versturen, bij Snapchat zijn het alleen video en foto’s.

Inmiddels duiken de eerste kritische geluiden op in de Amerikaanse pers: waarom kan Facebook zelf geen originele apps ontwikkelen? Eerder dit jaar kocht Facebook ook voor één miljard dollar Instagram, terwijl het een eigen fotoapp aan het ontwikkelen was.

Deel dit bericht

1 Reactie

wat vinden ze toch allemaal uit! Maar dat is goed. Zo blijven we bezig

laat ze maar doen , uitvinden , poken, pokeren, pokemonneren of spoken of whatever
manneke op de maan en jeanneke op Mars

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond