Deel dit artikel
-

Faillissement Free Record Shop slagveld van vennootschappen

Diverse vennootschappen van Free Record Shop lijken aan het faillissement van afgelopen maandag te zijn ontsnapt. Dat blijkt uit een vergelijking tussen het insolventieregister en de gegevens van de Kamer van Koophandel.

Uit woensdag gepubliceerde gegevens van het insolventieregister blijkt dat maandag meer dan honderd afzonderlijke winkelvennootschappen van Free Record Shop failliet zijn verklaard, ongeacht hun individuele omzetten. Er is geen bankschuld, maar de grootste schuldeisers zijn de fiscus (zes miljoen euro) en de productleveranciers (6,5 miljoen euro).

Ook lijken lang niet alle holdings failliet verklaard. Blue Note BV, eigenaar van Free Factory Outlet (een detailhandel in CD’s, DVD’s, games en aanverwante artikelen)  is vooralsnog overeind gebleven. Dat geldt ook voor participatiebedrijven als BAB Stores Holding of de financiële holding Derde Lijn BV. Free Record Shop Holding B.V. is wel failliet verklaard, evenals Fame Music BV, Van Leest Platenspeciaalzaken B.V en Stationskiosken Beheer BV, waaronder de stationswinkels vielen.

Het belbedrijf Freetel – de ‘kleinste telefoonmaatschappij van Nederland’ – draait gewoon door. De KvK meldt ook nog diverse vennootschappen die inactief lijken zoals Free Internet Cafe’s Nederland. Breuco Beheer BV, de houdstermaatschappij van oprichter Hans Breukhoven en eigenaar van het aandelenkapitaal Free Record Shop, lijkt ook onaangetast.

De rechtbank heeft inmiddels twee curatoren benoemd. Naast Jos Borsboom is ook Henk van Roodselaar aangesteld. Borsboom zegt dat verschillende partijen belangstelling hebben voor overname, onder meer vanuit het buitenland. Volgens de Volkskrant bestaat de mogelijkheid dat de teruggetrokken kredietverzekeraars weer instappen zodra er een koper is gevonden.

Intussen draaien de webwinkels van Free Records Shop gewoon door. Eigenaar ECI Holding liet woensdag nog eens weten dat de webwinkels floreren. Op de levering aan de online klanten van Free Record Shop is het faillissement niet van invloed. ‘Wij blijven dus net zo snel producten leveren als altijd. De online omzet van Free Record Shop is ten opzichte van vorig jaar met meer dan veertig procent gegroeid en dat is gegeven de huidige marktomstandigheden hardstikke goed.’

Deel dit bericht

2 Reacties

Paul Haarman

Op zich goed te horen dat de webshop van FRS zo floreert. Wel zou ik de bezoekers van deze site wat meer informeren over hoe de vork in de steel zit. Nu wordt vermeld dat producten gewoon uitgeleverd worden, maar dat is niet voldoende. Vele bezoekers zullen denken “ja, maar voor hoe lang nog?”. Maak duidelijk dat de webshop een andere eigenaar heeft en dat deze dus helemaal niet in het faillissement is betrokken. Dat begrijpen mensen veel beter. Wat die cadeaucard betreft die nu niet inwisselbaar is: ook daar is uitleg gewenst waarom niet (cadeaucard is bijv. niet aangeschaft via de webwinkel maar via de gefailleerde vennootschap). Hoe meer openheid en duidelijkheid hoe meer vertrouwen en daar is het NU de tijd voor.
In ieder geval wens ik freerecordshop.nl een mooie toekomst toe (ikzelf koop er ook wel eens en dat zou ik willen blijven doen).

J. Kramer

Albert Heijn accepteert cadeaukaart Free Record Shop niet als betaalmiddel.

Albert Heijn wordt in de algemene voorwaarden van de Free Record Shop Cadeau-kaart genoemd als acceptant. “Dat klopt niet”, zegt Anoesjka Aspeslagh, woordvoerder Alhold, tegenover Entertainment Business. “Wij hebben het ook gezien, maar dit is onjuist. Albert Heijn accepteert deze kaarten niet als betaalmiddel. Er is inmiddels hierover contact opgenomen met Free Record Shop. Dit is een vervelend misverstand.”

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond