Deel dit artikel
-

FD Mediagroep en Schibsted doen Z24 van de hand

De uitgever van Het Financieele Dagblad stapt uit de financieel-economische titel Z24.nl. Tot de nieuwe eigenaren behoren twee oud-directeuren van Ilse Media.

Hoofdredacteur en directeur Arend van de Berg, tevens aandeelhouder, neemt Z24.nl over met een aantal particuliere investeerders. Hoeveel hij met kompanen Paul Molenaar, Bert Wiggers en Jos Heijke voor de overname betalen is niet bekend.

FD Mediagroep richtte de Z24 in april 2007 op in een joint venture met de Noorse uitgever Schibsted. Schibsted exploiteerde het online concept reeds in de Scandinavische landen. De Noren stappen ook uit de joint-venture.

Het lijkt erop dat het verkoopproces vrijwel exact drie jaar na de Nederlandse lancering van Z24 is begonnen. Dat zou erop kunnen duiden dat de uitgave niet de gewenste resultaten heeft behaald in die periode.

In een persbericht zegt het FD: “De management buy out is mede een uitvloeisel van de nieuwe digitale strategie van de FD Mediagroep. Die voorziet in een concentratie op de twee sterkste multimediale  merken voor de ondernemende mens: FD en BNR Nieuwsradio.”

Het is niet duidelijk of Z24 in hetzelfde Amsterdam pand zal blijven als het FD en BNR bij het Amstel-station. De buren, eBay en Marktplaats, zitten om kantoorruimte verlegen en zouden graag de online redactieruimte betrekken. 

Deel dit bericht

4 Reacties

Oscar Diele

Leuk om Paul Molenaar weer aan het roer te zien van een nieuws site, dat belooft wat! Gefelicteerd Paul!

Paul Molenaar

Thx, Oscar. We denken dat Z24 de komende jaren nog flink kan groeien, vanaf een prima vertrekpunt. Het spijt ons -oprecht- voor de redacteuren die niet mee konden. Er lijken daarmee parallellen te zijn hoe Nu.nl er in 2002 voor stond en Z24 nu. Het credo voor Nu.nl was toen: als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat. En vanaf dat moment was het succes onge?vevenaard. Het wordt hard werken voor iedereen, maar zoals we dan als calvinisten dan zeggen: daar is nog niemand slechter van geworden 😉

michiel

Paul kennende staat Z24 straks in de veiling op vanvoordeel.nl 🙂

Albert Treur

Z24 social? Paul zal het zeker een succes maken. :[)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond