Deel dit artikel
-

Filmpjes MyVideo ook op Hyves

In navolging van NOS en BNN heeft ook videodienst MyVideo sinds vandaag de mogelijkheid om filmpjes op Hyves te plaatsen.

Filmpjes worden niet alleen veel uitgewisseld per mail, maar ook via sociale netwerksites. Om het voor de gebruikers van MyVideo, gelanceerd in januari, makkelijk te maken heeft de organisatie contact gezocht met Hyves om de mogelijkheden te bespreken.

Met één muisklik kunnen bezoekers van NOS.nl en BNN’s 101.tv sinds februari videofragmenten kopiëren naar hun Hyves-profiel. Het toevoegen van een filmpje van MyVideo werkt op dezelfde manier.

Bij elk filmpje op de site is een Hyves-knop te vinden. Om een filmpje toe te voegen hoeft de gebruiker deze alleen maar aan te klikken en zijn of haar Hyves-wachtwoord in te vullen. De rest gaat vanzelf.

Volgens Jeroen Verbeek, directeur interactieve media SBS komen de doelgroepen van Hyves en MyVideo sterk overeen. Naast jonge internetters zijn het vaak mensen die actief zijn met online videocontent. "Met de samenwerking vergroten we ook het bereik van MyVideo."

Hyves wil het leden steeds makkelijker maken om content te delen. Het gebruik van een Hyves-account zoals op andere sites als bijvoorbeeld MyVideo en BNN.nl vloeit daaruit voort.

MyVideo, oorspronkelijk een concept uit Duitsland, is meer dan een YouTube-kloon. Gebruikers kunnen hun eigen filmpjes uploaden, maar de site fungeert ook als een verlengstuk van de tv-uitzendingen van SBS. Voor het tv-programma Dancing Queen was het mogelijk om hun danskunsten op een filmpje te tonen en deze te uploaden naar de site. Eén ‘online danser’ wordt uitgekozen om mee te doen in de tv-serie.

Deel dit bericht

1 Reacties

John Nota

Waarom is dit nieuws? Er zijn al diverse video sites op hyves toevoegbaar als gadget, MyVideo is de zoveelste….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond