Deel dit artikel
-

First Tuesday fuseert met Yazam

First Tuesday fuseert met de Israelische seed-capitalist Yazam . Tim Lunn van First Tuesday Nederland vindt deze fusie een logische stap voor het bedrijf.

Vorig jaar december begonnen de onderhandelingen voor de fusie. "Het is altijd ons doel geweest om een podium aan te bieden waar start-ups en investeerders bij elkaar kunnen komen. Met deze fusie kunnen we meer bieden aan onze klanten. Yazam en First Tuesday blijven twee aparte ondernemingen. De koers die we altijd volgden, blijven we volgen. Yazam is de ideale partner voor ons," aldus Tim Lunn.

Afgelopen mei kondigde First Tuesday aan dat het bedrijf in het najaar de zogenaamde Business Afternoons in Nederland gaat organiseren. Het concern ziet brood in het organiseren van een intieme ontmoeting tussen vc's en start-ups. Als er een deal gesloten wordt, wil First Tuesday 2% van het geinvesteeerde geld zien. "We zijn nog altijd van mening dat er behoefte is aan zulke intieme, kwalitatief hoogstaande ontmoetingen. Dus de plannen gaan gewoon door,"zegt Tim Lunn.

De twee procent dat First Tuesday van investeerders wil hebben, is een bron van inkomsten voor het bedrijf. Een andere belangrijke bron van inkomsten is sponsoring. "We hebben een community. De bedrijven die de voordelen van zo'n community zien, sponsoren onze activiteiten. We verdienen ons geld door sponsorships," aldus Tim Lunn.

Deel dit bericht

1 Reactie

Emile Bode

In Rotterdam worden er ook business-netwerkborrels georganiseerd door i-portal (www.i-portal.nl), een ict-community voor en door ict-ondernemers. Hieraan zijn geen kosten verbonden. Een niet-commercieel initiatief heeft volgens mij meer kansen dan dat er meteen voorwaarden aan worden verbonden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond