Deel dit artikel
-

Franse webshop ‘pikt’ beeldmerk Anonymous

Een Franse webwinkel heeft het beeldmerk van actiegroep Anynomous geregistreerd als zijnde zijn eigen merk. De digitale activisten pikken dat niet en duwen de shop offline.

Het bedrijf Early Flicker, exploitant van de internetwinkel Pickapop.fr, heeft van een Franse autoriteit het eigendom gekregen van het beeldmerk van Anonymous (PDF). Dat logo is een lichaam waarbij het hoofd is vervangen door een vraagteken.

Op het eerste oog heeft de winkel daarmee geen activistische maar commerciële bedoelingen. Pickapop.fr is een winkel die t-shirts, petjes, mokken en andere klein spul verkoopt. Met de Anonymousrechten op zak kan het een eigen procuctlijn uitbrengen die internationaal commercieel goed kan aanslaan. Bovendien zou het de gelijknamige actiegroep juridisch kunnen aanpakken vanwege het oneigenlijke gebruik van zijn logo.

In een gefilmde reactie eist een vertegenwoordiger Anonymous dat het bedrijf het beeldmerk teruggeeft aan het publiek. Bovendien moet Early Flicker zijn publieke verontschuldigingen aanbieden.

Zo’n oproep is niet aan dovemansoren gericht, want kort nadat de video verscheen, verdween Pickapop.fr van het web. Het is niet duidelijk of de winkel bewust offline is gehaald door de winkelier of kapot is gebombardeerd met digitaal verkeer door activisten. Het tweede ligt meer voor de hand wanneer wordt gekeken naar eerdere protesten van Anonymous.

Deel dit bericht

3 Reacties

Bikkel

Het enige dat ik las was Early Flikker en Pikapop

Bas van der Veeken

Dat laatste kun je inderdaad verwachten 🙂

W. Heitinga

Op zijn minst naïef van die Fransman. Maar zijn website ligt eruit en er staat een boodschap dat hij het niet zo bedoeld heeft. Mission accomplished.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond