Deel dit artikel
-

Fraude rond Visa credit cards

Een internetbedrijf dat luistert naar de naam Remington Finance , probeert klanten gedetailleerde financiële gegevens te ontlokken door onder gunstige voorwaarden Visa credit cards te verstrekken. Potentiële klanten worden geronseld via omvangrijke spamacties

Twee Amerikaanse bedrijven – de Remington Financial Group en de Remington Group – waarschuwen tegen de activiteiten van deze spookonderneming, die in Phoenix, Arizona zou zijn gevestigd, maar als zodanig niet vermeld staat in het plaatselijke telefoonboek . The Remington Group zegt dat potentiële klanten die op de spam reageren zeer gedetailleerde financiële en persoonlijke informatie moeten overleggen. Vermoedelijk gaat het om pogingen om rekeningen te plunderen.

De site van Remington oogt op het eerste gezicht betrouwbaar. Zo beweert het bedrijf dat de Visa-kaarten zijn verstrekt door de NACA Bank, een divisie van BankNorth . Deze bankinstelling bestaat inderdaad, maar een eenvoudige controle leert dat er helemaal geen divisie bestaat met de naam NACA. Ook Remington wordt nergens vermeld. Een sterke aanwijzing dat er wordt gesjoemeld is dat de tekst over BankNorth plotseling overgaat in de wij-vorm, waarbij zonder blikken en blozen wordt beweerd dat BankNorth in 1959 zou zijn begonnen in Texas, terwijl het om de derde grootste bank van New England gaat, die al in de jaren twintig is begonnen.

Woordvoerder Roz Barder van Visa Europa bevestigt tegenover Emerce dat de credit card organisatie bezig is met een 'grondig onderzoek' naar het bedrijf. Het zou ook al zijn leden hebben gewaarschuwd tegen de onderneming.

Uit nieuwsgroepen blijkt dat de Remington Finance Group al ten minste drie keer van domein is veranderd. De huidige domeinnaam is aangevraagd door een zekere Zhou Yu uit China, toevallig de naam van een personage uit een film van Sun Zhou. De site wordt gehost vanuit Sjanghai. De spam wordt verstuurd door een bedrijf dat zich op grote schaal met porno bezighoudt.

Fraude met nep credit cards komt steeds vaker voor. In 2001 is op verzoek van de Federal Trade Commission al eens een bedrijf genaamd Salyon ontmanteld. Het bood MasterCard en Visa credit cards aan onder zeer gunstige voorwaarden (kredieten tot 15.000 dollar), maar klanten kregen uiteindelijk slechts een kaart waarmee ze alleen artikelen konden bestellen bij websites van de oplichters. Ook in april deed zich nog een zaak voor met nep credit cards.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond