Deel dit artikel
-

Fulfillmentbedrijf Active Ants verdubbelt zijn capaciteit

Het sterk geautomatiseerde e-fulfillmentbedrijf Active Ants uit Nieuwegein heeft zijn capaciteit verdubbeld. Het heeft deze week naar eigen zeggen de grootste Autostore van de Benelux in gebruik genomen.

Die Autostore telt 64.000 bakken en 32 robots, schrijft medeoprichter Jeroen Dekker op zijn blog.

Het systeem werd in 2015 gelanceerd met 30.000 bakken en zestien robots. Twee jaar na ingebruikname zat het systeem helemaal vol en liep Active Ants tegen de maximum capaciteit aan.

‘Met deze uitbreiding zijn we weer klaar voor een volgende fase in onze groei,’ zegt Dekker. ‘We zien niet alleen een groei in nieuwe klanten, maar ook bestaande klanten groeien nog steeds heel hard. Daarnaast dwingen seizoensinvloeden zoals kerst en Black Friday ons om een systeem neer te zetten dat grote pieken kan verwerken.’

Het bedrijf zelf bestaat al sinds 1987 en heette ooit Alpak BV. In 2006 fuseerde Alpak met het e-commerce bedrijf Shopservices. In 2012 kregen de oud-eigenaren van Shopservices het complete bedrijf Alpak Shopservices in handen en verlegden zij de koers volledig naar e-fulfilment. Pas in 2014 werd de naam Active Ants. Klanten zijn onder meer Dille & Kamille, Grolsch, Feestbeest.nl, Hallmark en omroepen als VARA/BNN en VPRO.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond