Deel dit artikel
-

Fusie Ricardo en Qxl.com gaat door

De fusie van Qxl.com en Ricardo gaat toch door . Maar doordat beide bedrijven de afgelopen maanden veel hebben ingeleverd op de beurs, valt de overeenkomst flink lager uit dan voorgenomen: In plaats van 1,1 miljard euro is de aandelenruil nu nog maar 280 miljoen euro waard. De twee zettende fusie door om in met name Duitsland concurrent eBay het tegenstand te kunnen bieden.

Met de fusie ontstaat de grooste online veiling van Europa. Voor elk aandeel Ricardo krijgen de aandeelhouders nu 34 aandelen Qxl terug, in plaats van de voorgenomen 42,6. Vorige week kondigde Qxl.com aan twijfels te hebben over de fusie. De hoge burn rate en de tegenvallende resultaten van de Duitse onderneming zouden daar oorzaak van zijn. Het afgelopen kwartaal liep de omzet van Ricardo met twintig procent terug ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Daarop zakte de koers al enkele procenten. Ricardo kwam na de aankondiging van Qxl in een verdere koersval terecht. Ook Qxl leverde enkele procenten in.

Beide partijen hebben baat bij de fusie. De Amerikaanse veiling van eBay heeft inmiddels vaste voet aan de grond in Duitsland, en de fusie zorgt ervoor dat Ricardo de leidende positie in eigen land kan vasthouden. In de belangrijke, want grote, Duitse markt is Qxl.com de vierde veiling. Om zelfstandig marktleider te worden zou de Engelse onderneming een flink marketing-budget mee moeten nemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond