Deel dit artikel
-

Gadgets

Maandelijks de beste gadgets

De slimste smartphones Hoewel 2003 een jaar was dat velen snel willen vergeten, zijn er diverse mijlpalen geslecht. Zo heeft dvd definitief video verdrongen. Is Kodak gestopt met het maken van fotocamera’s voor film. Zijn er meer laptop dan desktop-computers verkocht. En zijn er voor het eerst meer smartphones aangeschaft dan pda’s. Deze laatste trend zal vast en zeker doorzetten. De smartphone die momenteel het meest in trek is, is de Treo 600 van Handspring. De voormalige pda-maker is er in geslaagd een intuïtieve hybrid te maken die toch vooral voelt als een telefoon. En dat wil je. Sterkste punt van de Treo 600 is het volledige toetsenbord. De toetsen zijn klein, maar laten zich uitstekend bedienen met de duim. Zwakste punt is de afwezigheid van Bluetooth. Mobiel inbellen of synchroniseren doe je immers het liefst draadloos en dat kan dus niet met de 600. Dat kan wel met zijn geduchtste concurrent, de P800 smartphone van SonyEricsson. Of liever nog, de meer volwassen P900 die binnenkort uitkomt. Of wacht nog iets langer als u per se een volledig toetsenbord wilt hebben, want de Treo 610 beschikt naar verluidt wel over Bluetooth.
www.handspring.com/products/communicators/treo600_overview.jhtml
www.sonyericsson.com/p900/

Kniebeschermers De gordels mogen weer los en de handtas onder de stoel vandaan. U klapt het tafeltje naar beneden om krant, magazines en gadgets nog ergens kwijt te kunnen als, bam, de passagier voor u zijn stoel plots in zijn achteruit zet, vol in uw knieschijven. Ooit meegemaakt? Geloof me, u bent niet de enige. Ira Goldman, een boomlange advocaat uit Washington, pikte het niet langer en bedacht de Knee Defender. Twee plastic klemmen die je op de stangen van het klaptafeltje plaats en naar beneden schuift. Voila, de hoek waarmee de buurman voor u zijn stoel achteruit kan zetten is direct de helft kleiner. Niet alle vliegtuigmaatschappijen toleren de kniebeschermers en adviseren dat u met “beleefde communicatie een heel eind komt.” Ja, halverwege dus.
www.kneedefender.com/

Now showing Als u tijdens een presentatie een beetje indruk wilt maken, dan is een kekke laptop niet meer voldoende. Neem uw eigen multimediaprojector mee. Voordat u het weet vragen ze of u ook popcorn verkoopt. Een knap model is de bCool XG1 van Philips. Slechts 1,6 kg, kleiner dan een notebook en toch goed voor maar liefst 1700 lumen. Ook prettig om overdag in een verlichte ruimte uw verhaal te doen. Tijdens de voorstelling natuurlijk wel uw mobiel uit doen.
www.consumer.philips.com/

Streetguide Waar ben ik? Wat is hier te doen? Hoe kom ik daar? Vodafone Live abonnees kunnen nu mobiel antwoord krijgen op dit soort vragen aan de hand van Streetguide. De eerste op locatie gebaseerde dienst in Nederland is ontwikkeld door AND. StreetGuide bevat vele handige locaties, zoals parkeergelegenheden, winkelcentra, restaurants, theaters en bioscopen. Navigeren met behulp van plattegronden en routebeschrijving naar de bestemming. Mits u geen haast hebt, want snel werkt de dienst via GPRS niet. Maar het is een begin.
www.vodafone.nl/live/

Hole-loge in one? Golf is de moeilijkste sport ter wereld en de makkelijkste om bij vals te spelen, is mij ooit verteld. De Suunto G9 helpt u niet bij valsspelen, maar verbetert mogelijk wel uw handicap. Het horloge is uitgerust met de SPOT-technologie van Microsoft voor het weerbericht en zo, maar belangrijker is het ingebouwde gps waarmee je je spel kunt meten. Zo geeft de G9 per hole informatie over de afstand naar de green. De slagen worden bovendien opgeslagen en uw scorecard automatisch bijgehouden. En op Suuntosports.com kunt u uw prestaties vergelijken met die van andere golfspelers. Hebt u nog geen GVB? Dit horloge helpt u een handje.
www.robijns.nl/prod-info/suunto_g9.php

PDA 2.0 Smartphones mogen dan terrein winnen op pda’s, de handheld-makers zitten ondertussen niet stil. Twee belangrijke trends zijn te bespeuren: de nieuwste pda’s kunnen draadloos online en beginnen verdomd veel op echte computers te lijken. Twee mooie – hele mooie zelfs – voorbeelden zijn de UX50 van Sony en de OQO ‘ultra personal computer’ (te koop vanaf het najaar). Belangrijkste feature is het kleine formaat, ongeveer de grootte van een spel kaarten. Beide hebben ook een liggend scherm en een volledig toetsenbord. Ze zijn ook allebei voorzien van WiFi en Bluetooth. De UX50 heeft nog wat extra toeters en bellen, zoals een digitale still camera (640×480 pixels). Daar staat tegenover dat de UX50 nog steeds een pda is en op PalmOS 5 draait, en de OQO zich een echte pc mag noemen die Windows XP draait alsof het niks is. Hij heeft daarvoor dan ook een 1 gh processor aan boord, 256 mb RAM, een 20 gb hard disk en een FireWire en USB (1.1 weliswaar) poort. Hoe draagbaar wil je het hebben?
www.clieplaza.com/en/product/ux50/
www.oqo.com/

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond