Deel dit artikel
-

Gadgets by Vincent Everts — 3D

Op de CES, de jaarlijkse consumentenelektronicashow in Las Vegas, was ieders mond vol van 3D. Op de tv, de pc en zelfs op de mobiele telefoon. Er zijn nog steeds van die rare brilletjes voor nodig, maar iedereen die Avatar heeft gezien, weet dat het echt de moeite waard is. De hele industrie lijkt in sync. ESPN, het grote sportkanaal uit de VS, lanceert een 3D-kanaal en gaat het wereldkampioenschap voetbal uitzenden. Hollywood is al een tijdje in 3D aan het opnemen en vooral Disney en Sony zullen veel titels uitbrengen op blueray.

Alle grote fabrikanten hadden 3D-modellen voor tv, maar de Samsung Led 9000 had de grootste wow-factor: 0,8 cm dik, een verbluffend mooi scherm, met echt zwart en mooie kleuren, ingebouwde wifi, zodat je alle media van je pc en van internet (YouTube, Flickr) direct kunt bekijken. Met als toetje een prachtige wifi-remote met een groot kleurenscherm waar je onder meer een ander tv-kanaal mee kunt bekijken, de blueray dvd kunt previewen of even het filmpje op YouTube kunt opzoeken voordat je het doorstuurt naar het grote scherm.

Steeds wanneer je denkt dat de industrie niet in staat is om je opnieuw geld uit de zak te kloppen, verzinnen ze toch weer iets nieuws. Komt er toch weer een 42 inch in de slaapkamer. Ruimte moet er komen. Deze zomer mogen we ze op de markt verwachten, prijzen zijn nog onbekend.

Deel dit bericht

4 Reacties

Michel H

De CES was ruim een maand geleden, vanwaar dit nieuwe bericht? Bovendien: het is geen Blueray en zeker geen Blueray DVD. Het is Blu-ray!

Arnd Brugman

Lijkt me idd een verdwaald artikel… Een maand later? dat kan toech niet…

Redactie Emerce

Het is content uit het blad, dat de redactie soms online doorplaatst. Met een maandbladgaat er soms wat tijd overheen. Met doorplaatsing online in dit geval nog wat meer. Voortaan zullen we wat beter op de actualiteit letten.

Roy

3D is al een tijd goed toegankelijk met de Fuji Real3D W1 camera en viewer. Heb je ook geen bril voor nodig. Jammer dat Fuji zo weinig aan de bekendheid doet van dit fantastische 3D product. Je kan er foto's mee nemen en filmpjes.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond