Deel dit artikel
-

Gamegate bouwt spelletjes voor Fox Kids

Ondanks mindere tijden voor gamesontwikkelaar Gamegate , weet het bedrijf toch een grote deal binnen te halen. Voor Fox Kids Europe gaat het bedrijf gedurende drie jaar een vijftiental games ontwikkelen. De spellen worden aangeboden op alle websites van Fox Kids Europe (FKE), die momenteel in elf talen beschikbaar zijn.

Hoeveel er met de deal gemoeid is, maken de partijen niet bekend. De overeenkomst betreft single en multi-player games op sterk uiteenlopende gebieden, zoals actie-, sport- en puzzelspellen. FKE wil de spellen in eerste instantie via internet uitbrengen en vervolgens via breedband- en draadloze netwerken distribueren. De games zullen gericht zijn op kinderen tussen de zes en de twaalf jaar oud.

Gamegate kwam enige weken geleden in moeilijkheden , toen investeerder Insight Capital besloot niet meer geld in het bedrijf te stoppen. Het eenmanskantoor in Londen sloot, evenals de Oost-Europese vestiging. Op de vraag waarom er met de financiering gestopt is, wil Insight-partner Roel Pieper geen commentaar geven.

De overeenkomst tussen FKE en Gamegate volgt op een in oktober 2000 gesloten overeenkomst van vijf jaar tussen FKE en Kalisto Entertainment SA, een software-ontwikkelaar en ontwerper van interactieve content die ten doel heeft games voor kinderen en voor het hele gezin uit te brengen en te licenseren.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond