Deel dit artikel
-

Garage.com slaat brug naar Europa

Online venture organisatie Garage.com opende vorige week haar eerste Europese kantoor in Covent Garden, Londen. Het bedrijf wil een brug slaan tussen startende high tech ondernemers in Europa en investeerders over de hele wereld. Garage.com heeft als missie het venture capital proces voor starters wereldwijd te democratiseren.

De doelgroep bestaat uit beginnende bedrijven in de Informatie Technologie en Life Sciences die investeerders zoeken voor een bedrag van een half miljoen tot vier miljoen Amerikaanse dollars. In Amerika bewees het systeem zijn waarde al met succesvolle jonge ondernemingen als drDrew.com , iCopyright.com en Startups.com .

"Fondsen zitten vol geld, maar een ondernemer zonder connecties heeft bijna geen kans dat er serieus naar zijn idee gekeken wordt", vertelde Guy Kawasaki, grondlegger en CEO van Garage.com aan Israël's Business Arena. Bemiddelaar Garage.com gebruikt het web en haar eigen netwerk van professionele service providers om veelbelovende ondernemers in contact te brengen met ervaren investeerders. Dit doet zij samen met haar broker/dealer Garage.com Securities, een dochteronderneming.

Naast het nodige geld is ook het vinden van de juiste mensen een kritieke factor voor het slagen van nieuwe bedrijven. Daarom biedt de bemiddelaar een Human Capital afdeling, die goede managers en technisch talent in contact brengt met starters.
Met educatieve evenementen en speciale informatieve diensten helpt Garage.com de startups nog verder. De 'Bootcamp for Startups' conferentie die in juni van dit jaar in Europa wordt gehouden, is hiervan een voorbeeld. De conferentie biedt ondernemers de kans te netwerken, te leren over het binnenhalen van kapitaal, het inhuren van toptalent, het opzetten van een goed bedrijf en het lanceren van hun product. Top investeerders, experts en succesvolle ondernemers zijn ook aanwezig.

"We ontvangen 40 à 50 business plannen per dag, en we breiden ons snel uit om aan de vraag te kunnen voldoen", aldus Kawasaki. Sinds januari 1999 heeft Garage.com 40 startende high tech bedrijven geholpen om meer dan $100 miljoen aan kapitaal binnen te halen.
Inkomsten van Garage.com komen uit het lidmaatschap dat investeerders betalen, en de plaatsings 'fee' die Garage.com Securities krijgt van de starters zodra deze investeerders hebben gevonden.

De opening van het kantoor in Londen volgt vlak na die van het eerste internationale kantoor van Garage.com in Israël, eveneens een belangrijke lokatie voor de high tech industrie.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond