Deel dit artikel
-

Gartner: e-tail groeit 75% in Noord-Amerika

Gartner Group verwacht dat de inkomsten uit e-tailing in Noord-Amerika meer dan 29,3 miljard dollar zullen bedragen in 2000. Dat is een stijging van 75% ten opzichte van vorig jaar. In 1999 bedroeg de onlineverkoop in Noord-Amerika 16,8 miljard dollar, en dat was een stijging van 157% ten opzichte van 1998. De groei vlakt dus af.

De Noord-Amerikaanse consumenten besteedden online maar 1% van de totale consumentenuitgaven zegt Gartner. Het bureau verwacht dat het bijdrage van onlineverkoop in de totale verkoop in 2004 zal stijgen naar 5 tot 7%.

Volgens het onderzoek zal soft-en hardware en consumentenelectronica de online markt blijven domineren. De verwachting is dat de inkomsten uit deze sector van 7,5 miljard dollar in 1999 naar 59,7 miljard dolar in 2004 zullen stijgen. De marges in deze sector zijn echter laag, vergeleken met bijvoorbeeld financiele diensten.

In 1999 bedroegen de inkomsten uit de banksector en financiele sector 3,6 miljard dollar en dat zal stijgen naar 12,3 miljard dollar in 2004. De Gartner Group verwacht veel van video- en audiodownloads door de opkomst van breedbandtoegang en nieuwe copyright-protectietechnologie.

Volgens onderzoek van BizRate.com steeg de onlineverkoop in het eerste kwartaal van 2000 met 12%, ten opzichte van het kwartaal ervoor. Online bestellingen stegen ook met 6%. BizRate voorspelt dat de groei in de tweede kwartaal van dit jaar 25% zal bedragen. De onderzoekers zeggen dat de business-to-consumer sector zal blijven groeien, want er zijn veel mensen die online kopen.

Bron: Cyberatlas

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond