Deel dit artikel
-

‘Gebrek aan goede internet marketeers en webdesigners’

In Nederland is er een groot gebrek aan gekwalificeerde internetmarketeers, webdevelopers en -designers. Dat zeggen Chantal Tak en Greg Savage van personeelsbemiddelaar Aquent. Het bureau zoekt personeel daarom deels buiten Nederland.

De vraag naar personeel op het gebied van interactieve marketing en functies als webdesign en webdevelopment, is wereldwijd het afgelopen jaar flink toegenomen, zegt international CEO Greg Savage van Aquent in gesprek met Emerce. Het is volgens hem een ontwikkeling die in 2004 begon. In eerste instantie nam vooral de vraag naar freelancers toe, maar recent is volgens hem de trend ontstaan dat bedrijven overgaan tot het inhuren van meer vast personeel.

Sinds 2004 is de vraag naar interactief creatief en marketingpersoneel in Europa verdrievoudigd, zegt Stefan Ciecierski, Europees Directeur van Aquent, een bureau dat wereldwijd meer dan 80 vestigingen heeft. Het Nederlandse kantoor is sinds 1997 gevestigd in Amsterdam; het bureau werft met name personeel voor reclame- en designbureaus, maar ook voor grotere Nederlandse en internationale organisaties. Ongeveer tweederde van de projecten of banen waar het bureau voor werft betreft online functies.

De markt voor interactief personeel is de laatste jaren steeds internationaler geworden, vertelt Ciecierski. Dat geldt met name voor functies op het gebied van webdevelopment, webdesign en interactieve conceptontwikkeling. “De tekorten aan goed personeel in die gebieden zijn erg groot,” aldus Ciecierski. “We hebben meer mensen nodig die zowel verstand hebben van ‘de online wereld’ als van de zakelijke kant van internet. Dit soort mensen zullen eerder internetondernemer worden, maar ook grote bedrijven hebben zulke mensen nodig.” CEO Savage: “Er bestaan nauwelijks opleidingen op dit gebied. Mede daarom is er onvoldoende gekwalificeerd personeel.”

Chantal Tak, manager van het Nederlandse bureau van Aquent, vult Savage aan: “De opleidingen in Nederland zijn niet in staat gebleken aan de behoefte te voldoen.” Internationaal is er nog wel voldoende personeel met de juiste vaardigheden te vinden. Het bureau heeft daarom onlangs twee ‘international talent scouts’ in dienst genomen. Tak: “We kijken vooral naar Australië, Nieuw Zeeland, Engeland en de Verenigde Staten.”

Deel dit bericht

30 Reacties

Mike

Ik neem aan dat alle goede internetmarketeers zich inzetten voor hun eigen sites. De meesten die ik ken en in loondienst zijn hebben daarnaast hun eigen bedrijf/sites waar ze meer mee verdienen als hun loon. " “We hebben meer mensen nodig die zowel verstand hebben van ‘de online wereld’ als van de zakelijke kant van internet. Dit soort mensen zullen eerder internetondernemer worden" En daarom zal je nu weinig mensen vinden die in loondienst willen gaan werken. 

autochtoon

Tja, Met een beetje PHP en MySQL kennis heb je de zoveelste ecommerce website gebouwd, die ook nog eens helemaal van jou is.Waarom zou je blijven solliciteren als je vanwege je programmeertaal kennis maar in één taal(alsof er meer nodig is), buitenlandse naam, kromme nederlands(alsof er toe doet)… etc, telkens niet wordt aangenomen.Trouwens, als je een IT-personeel iedere maand 2000 euro kan betalen, dan moet je toch een of meer mensen uit India of China kunnen betalen.It-Personeel in England of VS zoeken…..?, kom zeg!!!

EJ

Volgens mij zijn er voldoende goede online marketeers. Mogelijk weten de wervingsbureau's hen niet voldoende te prikkelen.

Mark de Kock

Is de vraag ook niet of onze opleidingen (bijv. marketingcommunicatie en interactiondesign etc etc) voldoende gekwalificeerd personeel in dienst hebben om een hoog niveau (geintegreerde marketing georienteerd)curriculum te hanteren waardoor er beter geschoold personeel de arbeidsmarkt betreed? op Marketingfacts.nl werd hier kort geleden al over gediscussieerd. Er zijn genoeg specialisten hun kennis aanbieden (charitatief en/of tegen betaling) om dit niveau iig zo veel als mogelijk omhoog te krijgen. Dit kan naast een beter aanpak op curriculum niveau leiden tot beter gekwalificeerd personeel. Maar dit process gaat waarschijnlijk te langzaam voor veel commerciele bedrijven. Het is wellicht wel een goede start..

Pauluzzz

Marketeers zijn er genoeg. Maar marketeers met internet specifieke kennis zijn zeldzaam. Wat er bij bedrijven dus veel gebeurd is dat ze de marketeer die internet het leuks vind inzetten als online marketeer. Natuurlijk gelden voor internet dezelfde marketing beginselen als voor offline marketing. Echter specifieke kennis die meerwaarde zou moeten brengen ontbreekt. Mensen die dit wel begrijpen kunnen als freelancer veel meer geld verdienen dan in loondienst. Welke opleiding zou je in nederland eigelijk moeten volgen om een goede interent marketeer te worden?

Johan Schaap

Geen zin om dubbel te reageren. Marco had het bericht overgenomen op Marketingsfacts. Check dat voor meer reacties.

Serge Fenenko

Er zijn veel talentvolle web- en Flash designers in Oost-Europa. Ze zijn kwalitatief goed, bereid om 's avonds en in het weekend door te werken en kosten veel minder dan hun collegae in het Westen. En zij werken voor dezelfde bedrijven als NL bureaus – Coca-Cola, Samsung, Renault, Rabobank etc. Kijk voor voorbeelden van hun werk op o.a. http://www.novocortex.com/novocortex_portfolio.html  Serge Fenenko ( http://www.novocortex.com )

Wiebe Zijlstra

Nogal logisch dat Aquent de goede mensen niet kan vinden. Als je internetmarketeers en webdesigners als synoniem beschouwd, dat is hetzelfde dan dat je geen verschil maakt tussen Ajax en Feyenoord. Ook zij spelen alletwee op een voetbalveld. Een internetmarketeer snapt hoe je van het medium gebruik kunt maken om bezoekers te treffen en dat gaat veel verder als alleen een website. Een webdesigner kan dit maken.

Joyce

Ik ben het eens met de eerste 3 entry's. Ik ben "de doelgroep" en heb me de afgelopen jaren de pleuris gewerkt voor webbureau's met vervelende klanten die een goed bedacht concept weer kapot maken omdat het allemaal anders moet. Maar dan wel binnen de deadline en het afgesproken budget…. Tis continue stressen in die omgeving en de marketeers die de ervaring hebben die Aquent zoekt zijn ondertussen slim genoeg en hebben ook het netwerk om eigen business te ontwikkelen.

Jungsonn

Kijk, het is natuurlijk altijd handig om in het nieuws te komen met een stelling – waar of niet – want dat is gratis reclame. Daar hoef je geen internet marketeer voor te zijn om te begrijpen dat elk stukje nieuws wat men plaats je in het zonnetje zet. Reken maar dat half webdesignend nederland nu snel naar de website van Aquent surft. "Aquiseren" heet dat, maar dan makkelijker: via de media.

Erik

Wel eens over nagedacht dat dit een slimme marketingstunt is om aanmeldingen van web professionals te krijgen?

Egor Kloos

"Reken maar dat half webdesignend nederland nu snel naar de website van Aquent surft." Dat zal wellicht wel zo zijn maar het meerendeel kun je niet bij een klant mee aankomen. Kwaliteit is gewoon schaars in Nederland. Opleidingen zijn op veel gebieden een lachertje en 'opgeleiden' zijn hierdoor moeilijk inzetbaar omdat ze onvoldoende zijn opgeleid. Het niveau verschil is vaak bijzonder groot. Te groot. Mocht je wat voorstellen dan moet je wel naar Amsterdam willen verhuizen. (Als je Aquent zou moeten geloven) Dit artikel belicht, wellicht onbedoeld, ook het feit dat er blijkbaar nogal wat bureaus zijn die geen of onvoldoende kwaliteit in huis hebben. Dat zullen dus ook een aantal grote spelers zijn, anders ga je niet in het buitenland werven. Je zou maar net van een 'mindere' opleiding hebben genoten om vervolgens in een bedrijf terecht te komen die maar wat aanklooit en jouw op je onkunde afrekent.  Het lijkt de jaren negentig wel.

Eric Bruinewoud

Het gebrek aan goede webmarketeers is mede te danken aan het fabeltje dat het internet alleen door jongere mensen gemaakt moet worden. Veel bedrijven passen daardoor een veelal discutabele leeftijdsdiscriminatie toe. Met name bedrijven waar het personeel door een personeelsmanager wordt behandeld. Deze mensen hebben vaak niet de nodige kennis van zaken en passen daardoor leeftijdsdiscriminatie toe.

Daan

Ik ben het deels oneens met de heer en dame van Aquent.Ik trek het even op mijn vakgebied voor het gemak. Er zijn meer dan genoeg Nederlandse Internet ontwerpers en ontwikkelaars. Echter, die bron wordt onvoldoende aangeboord. Ten eerste lijken veel bureaus ten onrechte te denken dat het noodzakelijk is je te vestigen in Amsterdam om aan klanten te komen. In Amsterdam is zo'n hoge concentratie aan bureaus te vinden die allemaal in dezelfde vijver vissen qua Internet professionals.Het is een illusie om te denken dat de meeste professionals naar Amsterdam verhuizen. Daarnaast willen teveel bedrijven voor een duppie op de eerste rang zitten. Niet alleen door het structureel onderwaarderen van Internet ontwerpers en ontwikkelaars, zeker t.o.v. programmeurs. Maar ook door het plaatsen van vacatures voor een Geniale Alleskunner. Een webontwerper is NIET een webdeveloper. Een ontwerper specialiseert zich in het ontwerpen, heeft kennis van marketing en communicatie, kan een site bouwen in HTML of Flash meestal samen met andere grafische skills of eventueel Animatie (flash + actionscript). Een webdeveloper is grafisch zwak, maar is juist een meester in ASP, PhP, Database, .NET e.d.De uitzondering daargelaten. Niet raar dat als je een mix van beiden zoekt, je maar erg weinig kandidaten zult vinden. En dat op die paar kandidaten er of grafisch of webtechnisch er wel wat aan te merken is… Verwacht geen specialisten als je een vacature hebt voor een generalist. (daarnaast is dit artikel gewoon een slimme manier van Aquent om voor nop wat nieuwe 'profielen' te werven, maar dat is duidelijk)

jan veninga

EENS met de allereerste poster hier. Goeie vakmensen werken voor zichzelf.  Er is sowieso een trend gaande dat geronnomeerde organisaties en merken voor kleine dedicated teams kiezen. Lees kleine webmarketing- en design buro's. Wij vormen daarop geen uitzonderingen.www.buroklei.nl

G overzalk

Yep geld ook voor ons. Wij verkopen geen websites meer voor klanten, wij maken ze voor onszelf. Veel rendabeler, sneller en leuker. Personeel hebben we geen behoefte aan, werken alleen met andere zelfstandigen. En een programmeur moet gewoon weten hoe HTML werkt (wat de meeste Oracle programmeurs niet snappen), anders nemen ze maar een html cursus van 750 euro. Dan kunnen ze mooi het ontwerp van een designer slicen en meteen de metatags goedzetten. Nu verhuizen we naar een land met een goed (belasting) klimaat, we doen toch alles wereldwijd via internet.

Maurice Beerthuyzen

Wat is dat een internetmarketeer? Heb je ook tv-marketeers en radio-marketeers?? Iedere marketeer die in het heden leeft zou verstand moeten hebben van de mogelijkheden van internet. De praktijk wijst helaas uit dat veel marketeers en media-inkopers van de oude stempel totaal geen kaas gegeten hebben van nieuwe media…

W Smeets

Heb mij tijdens mijn opleiding Business Administration (WO) in mijn twee afstudeerjaren bijna volledig op online marketing en e-commerce gestort (hier ook mijn afstudeerscripties op toegespitst), met bovengemiddeld resultaat. Daarbij heb ik les gehad van invloedrijke professoren met een sterke academische en professionele achtergrond. Echter sinds ik ben gaan solliciteren als internet marketeer (of online markt analist, als starter) lijkt elke deur wel gesloten bij de e-commercers en gespecialiseerde wervers… Na een half jaar van solliciteren uiteindelijk aangenomen bij GetronicsPinkroccade, waar ik wel met open armen werd ontvangen. En… ondertussen nu uiteraard druk bezig met de marketing van mijn eigen startende online bedrijfje.

Robert van den Belt

Als eerste even kort voorstellen; Robert van den Belt, web consultant voor Aquent in Amsterdam. Ik heb met belangstelling de discussie gevolgd dat ons interview teweeg heeft gebracht. Ook heb ik gezien dat er nogal wat onduidelijkheid bestaat omtrent de boodschap die naar buiten wordt gebracht. In het kort wat verduidelijking: In het interactive veld in Nederland is een grote behoefte aan echte specialisten. Als voorbeeld; - Een frontend developer houdt zich bezig met CSS en W3C en hoeft geen design skills te hebben.- Een flash designer is een top designer en kan flash dromen maar hoeft geen zware actionscript te kennen. In de laatste jaren zijn er zeer veel zelfstandigen en mensen in loondienst geweest die zich erg breed hebben ontwikkeld. Mensen hebben een portfolio vol met MKB klanten waarvoor ze “concept”, design, html, online marketing en onderhoud voor gedaan hebben. Heel mooi, maar er is weinig behoefte aan allrounders. Om dieper in te gaan op het profiel van een internet marketeer. Een ideale internet marketeer aan klant kant op dit moment is: - iemand die de principes van marketing begrijpt (logisch, maar toch)- iemand die het “webbouw” proces begrijpt. Dit voornamelijk om mee te kunnen praten bij internet bedrijven en freelancers en kan inzien of een offerte klopt of niet (cq. Waarom kost een uur flash design mij 175 euro terwijl een freelancer 75 kost?)- iemand die op de hoogte is van de laatste ontwikkelingen online (bv. Google maps – wat kan ik ermee?), hier creatief mee om kan gaan en zelf met concepten naar voren kan komen zonder daar altijd dure creatieven of bureau’s voor in te huren. Als laatste een antwoord op jullie vraag of wij veel nieuwe talenten hebben mogen verwelkomen in de laatste dagen; jazeker en daar zijn we erg blij mee. En mochten mensen zichzelf zien in bovenstaande tekst; wij en onze klanten zijn nog steeds druk op zoek naar goede specialisten. Aanmelden kan op marcom.aquent.com.

Mattijs Blekemolen

Graag zou ik alle geïnteresseerden willen wijzen op de opleiding Interactieve Media aan de Hogeschool van Amsterdam.Sinds 2002 actief en tot op heden uitermate positieve reacties vanuit zowel de studenten als het beroepenveld! Studenten worden opgeleid tot all-round Interactive Media Professionals met een specialisatie in: - Business & Organisatie, of- Concept & Communicatie, of- Technologie, Design & Interactie www.interactievemedia.hva.nl.

Bas Hawinkels

Hey Robert, weer op zoek naar het schaap met de 5 poten? En marketingkennis, en technische kennis, en de laatste ontwikkelingen en last but not least, hij moet zelf de grote bron zijn van creativiteit en inspiratie en kan geheel zonder reclameburo het ene na het andere commercieel interessante idee spuien en omzetten in uitvoerbaar plan.. Ik ken genoeg marketeers die verstand hebben van online, dus check je criteria zou ik zeggen. Daarna ben ik altijd nog freelance in te huren :) “Er bestaan nauwelijks opleidingen op dit gebied. Mede daarom is er onvoldoende gekwalificeerd personeel.”  Ah, vond ik ook een mooie.. mijn inziens komt de expertise door de ervaring, en niet zozeer door de opleiding.  Succes met de PR in ieder geval!

Kirian Cousin

Hai Chantal & Greg, kom op 13 april naar de SpinAwards uitreiking (marketeers) en het feest (webdesigners), daar lopen ze allemaal.Of kom kijken naar hun werk op 6 april.Meer info http://www.spinAwards.nl

Chantal Tak

6 April abroad maar de 13e vd partij

Joyce

* En mochten mensen zichzelf zien in bovenstaande tekst; wij en onze klanten zijn nog steeds druk op zoek naar goede specialisten. Aanmelden kan op marcom.aquent.com. * Zie hier! Deze discussie is een leuk uithangbord voor internet marketeers geworden.

Stan

De Nederlandse markt heeft bovendien een tekort aan mensen die verstand hebben van interactie ontwerp en de webstandaarden van het W3C. Hier kunnen zowel ontwikkelaars als ontwerpers nog een grote slag maken. Als ik de site van Aquent bekijk dan is daar overigens nog veel voor verbetering vatbaar: de zoekfunctionaliteit voor vacatures is beperkt, de site is opgemaakt met tabellen (niet meer van deze tijd), de splash pagina waar gekozen dient te worden tussen 'nederlands' en 'english' is onhandig (als ik een site met TLD 'nl' open dan wil ik de homepage direct in het nederlands zien met een menu-optie voor de engelse variant). Een overzicht van de laatste 10 vacatures is ook geen overbodige luxe. Daarnaast heb je meer dan twee muisklikken nodig om te zien wat het bedrijf doet en verwijst het Aquent-logo naar de splash-pagina maar opnieuw gekozen moet worden voor de gewenste taal. Beschouw dit als positieve input!

Robin

Ik wil al sinds een jaar of twee de overstap maken van een functie als webredacteur naar een meer allround functie als internetmarketeer. Echter, een korte gespecialiseerde opleiding van drie tot zes maanden, die naast een baan gevolgd kan worden, is door mij nog niet gevonden. Iemand suggesties?

anoniem

Een beetje slimme marketeer wil helemaal niet via Aquent aan de bak….! Time for a change of management perhaps?

alex

Hallo, interessante verhalen allemaal. Toch is mijn ervaring anders. Ik ben namelijk al heleboel jaren freelancer. Nu met uitstekende:· design (mijn eigen site staat bij vele css gallery’s gemeld) · w3c xhtml/css expert· begrip/verstand van js / ajax / php / asp / js / cvs /… (om aan te passen zeker geen programmeur)· bovengemiddeld SEO· e-marketing ideeën / ervaring / inzicht / logica! / psychologie / and so on..  maar ik heb geen opleiding voor (wel technisch hbo werktuigbouw / vliegtuigbouw).Hoe gaat gemiddeld Nederlandse bedrijf te werk: alles is opgebouwd als een Lego stukjes kastel. Er mis wel 1 stukje. Dat is een vacature, mogelijkheid voor een freelancer / vast werk. Nu ben jij die ene die dat kan . Je wil werk. Vast of freelance, maak t niet uit. Maar je MOET PRESIES DIE ENE LEGO STUKJE ZIJN anders kom je never nooit nada er in!!! Je moet passen, en liefst kleiner zijn dan kunnen ze nog een iemand nemen. Als je 16 ben, kan “slicen” met Phtshp / Frwks / DW .. ga je zo er in. Conclusies mag je zelf er uit trekken. Mocht je een grotere Lego stukje zijn: dan lieg je gelijk uit bij dat bedrijf / vacature.Zoveel van mij.  

Denise Chang

Patrick

De eerste poster heeft een punt lijkt me. Ik werk bij Comsult en het <a href=" http://www.comsult.nl">webdesign</a&gt; daar wordt steeds meer ingezet voor 'eigen' projecten. Dit schijnt veel meer op te leveren dan werk in opdracht voor klanten.  Volgens mij gaan internetbedrijven die een goed rendement uit een site weten te halen daarom steeds meer tijd besteden aan eigen projecten. Niet zo raar dat er dan een tekort aan goede marketeers ontstaat.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond