Deel dit artikel
-

Gebruik iDEAL vorig jaar weer fors gegroeid

Het gebruik van betaalmiddel iDEAL is vorig jaar met een kwart gestegen naar 117 miljoen transacties. De gezamenlijke waarde daarvan beloopt inmiddels 8,8 miljard euro. Dat blijkt uit het jaarverslag van Currence.

De groei van iDEAL ging vorig jaar wel ten koste (pdf) van de acceptgiro. Er werden vier procent minder acceptgiro’s verwerkt.  Met name het gebruik van de papieren Acceptgiro is de afgelopen jaren sterk afgenomen. Efficiëntere producten zoals Incasso, iDEAL en FiNBOX, leiden tot een vervanging van de papieren acceptgiro.

Het aantal buitenlandse iDEAL-betalingen stijgt eveneens. Achttien procent van de iDEAL-betalingen gaat naar buitenlandse begunstigden. Dat komt omdat inmiddels in 51 landen bij diverse webwinkels met iDEAL kan worden betaald.

Volgens Currence laten ook steeds meer ondernemers de afhandeling van hun iDEAL-betalingen door Collecterende Payment Service Providers (CPSP’s) afhandelen. Die verlenen onder meer diensten rond integratie van verschillende door de ondernemer gebruikte betaalmethoden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond