Deel dit artikel
-

Geeke Feiter benoemd tot voorzitter GFIA werkgroep disruptieve technologie

Geeke Feiter, directeur schade bij het Verbond van Verzekeraars, wordt voorzitter van de werkgroep disruptieve technologie van de Global Federation of Insurance Associations (GFIA).

Feiter is op 23 april benoemd als voorzitter van deze internationale werkgroep die voor de wereldwijde verzekeringssector kijkt naar mogelijke oplossingen en randvoorwaarden voor het gebruik van nieuwe technologieën.

GFIA is in 2012 opgericht en telt 41 leden. Zowel nationale associaties zoals het Verbond als multilaterale associaties als Insurance Europe zijn lid.

Feiter neemt het stokje over van het Canadese Verzekeringsbureau dat twee lezenswaardige papers publiceerde over (semi)autonome voertuigen en lichte elektrische voertuigen en de impact die dergelijke voertuigen hebben op het verzekeringslandschap. De benoeming van Feiter als voorzitter van de GFIA is tot november 2022, en kent de mogelijkheid herkozen te worden.

De standpunten en publicaties van GFIA worden doorgaans gebruikt in contacten met internationale instanties als de OESO, de G20, en de IAIS (de internationale associatie van verzekeringstoezichthouders). Samen met de andere leden van de werkgroep kijkt Feiter de komende tijd welke technologieën een mogelijk disruptieve uitwerking hebben op de verzekeringssector en hoe GFIA hierop in kan spelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond